Til hovedmeny Til innhold

Stål & Fasade AS

God oversikt og dokumentflyt med SuperOffice

Som navnet tilsier er Stål & Fasade AS en entreprenør innen stålkonstruksjoner. De har base i Stavanger men gjør prosjekter over hele Norge – alt fra Gardermoen flyplass til brokonstruksjon på Voss. Med slike prosjekter er det viktig å ha kontroll på alle prosesser og dokumenter. Vi har snakket med daglig leder, Knut Jørgensen, om hvordan bedriften bruker SuperOffice til å holde oversikt på dokumentflyt og oppfølging.

«Vårt tidligere system besto av et egenutviklet program basert på Lotus Notes sammen med en mappestruktur på server. Det var blitt veldig utdatert og uoversiktlig, og var lite hensiktsmessig å bruke fremover.» forteller Jørgensen. De var derfor på jakt etter et nytt system og siden flere av de ansatte hadde god erfaring med SuperOffice fra tidligere, ble det raskt klart at det var det rette valget. Proplan ble valgt som leverandør og på vårparten 2015 startet implementeringsprosjektet.

 

"Dette fungerer!"

 

«Vårt mål med det nye systemet var å få god oversikt på dokumentflyten og de ulike prosessene i prosjektene, og det synes jeg vi har fått til. Vi fikk god oppfølging av Proplan underveis og valgte en løsning hvor noen utvalgte personer hos oss ble opplært som superbrukere og det er disse som bringer kunnskapen videre ut i organisasjonen.» Fra de ansatte som har tatt i bruk systemet har tilbakemeldingen vært klar; «Dette fungerer!»

 

"Vi har fått en mye bedre oversikt og jeg vil definitivt anbefale SuperOffice videre."

I tillegg til å bruke standard SuperOffice har Stål & Fasade AS fått satt opp en integrasjon med økonomisystemet Visma Business slik at kundedata kan utveksles automatisk mellom de to systemene. De har også tatt i bruk «SuperOffice WorkFlow» modulen som gir støtte for bedre prosjekt og dokumenthåndtering gjennom en avansert mappestruktur og arkivering basert på maltype. Dette gjør det enklere å arkivere dokumenter riktig og finne tilbake til dem senere.
«Vi har fått en mye bedre oversikt og jeg vil definitivt anbefale SuperOffice videre», sier Jørgensen.

 

"Om ikke lenge vil vi ta i bruket Pocket versjonen slik at SuperOffice blir tilgjengelig på mobilen. Det er spesielt nyttig for oss som er mye på farten."

 

Nå som de er godt i gang med bruken av SuperOffice ser de at det er flere muligheter i systemet som de kommer til å dra nytte av. «Om ikke lenge vil vi ta i bruket Pocket versjonen slik at SuperOffice blir tilgjengelig på mobilen. Det er spesielt nyttig for oss som er mye på farten på ulike byggeplasser og trenger rask og pålitelig tilgang på informasjon lagret i SuperOffice.» De skal også se nærmere på mulighetene for bedre systematisk salgsoppfølging – noe som systemet legger til rette for. Kort oppsummert er Knut Jørgensen godt fornøyd med å ha fått et system som tilfredsstiller deres behov og en smidig implementeringsprosess fra Proplan sin side.