Til hovedmeny Til innhold

Regnskapsfører som fullautomatiserer prosessene sine

For 2,5 år siden jobbet den autoriserte regnskapsføreren Gunn Nordeide ekstremt lange dager og med mye repetitivt arbeid. Så tok hun et bevisst valg om å effektivisere og automatisere prosessene ved bruk av Visma sine autoprodukter, som AutoPay, AutoInvoice og lignende. Investeringen hun har gjort i omstilling har ført til en helt ny arbeidshverdag hvor hun selv har kontroll på arbeidstiden uten at det går på bekostning av tjenestene hun leverer.

Nordeide har i likhet med mange andre autoriserte regnskapsfører sitt eget selskap, Geni AS, med kun seg selv som ansatt. Dette kombinerer hun med å være ansatt i et advokatfirma som regnskapsfører. Hun hadde allerede brukt Visma sitt system i 10 år, men var nå klar for å ta i bruk både AutoPay, AutoInvoice, eFaktura, dokumentsenter og bankavstemming. Med hjelp fra sin faste konsulent, Thomas Leistad i Proplan, fikk hun satt opp systemet som hun skulle bruke både for egne klienter og advokatfirmaet.

 

"Da alt først var på plass, var gevinsten formidabel! Nå kan jeg faktisk gå hjem fra kontoret kl.16."

 

«Når du gjør store endringer tar det alltid litt tid før alle rutiner er på plass. Man trenger litt tid til å bli kjent med systemet og få maks utbytte av all funksjonaliteten. Det var også mye data som skulle overføres fra gammelt system.» forteller Nordeide. «Men da alt først var på plass, var gevinsten formidabel! Nå kan jeg faktisk gå hjem fra kontoret kl.16.»

Advokatfirmaet hun jobber for har en stor kundebase og driver innen en rekke felt. Det ble etter hvert veldig mange klientkontoer å holde styr på. Det nyeste hun derfor fikk installert var bankavstemming fra Z-data. Nå kan hun avstemme 500 bankkonti automatisk istedenfor å gjøre jobben manuelt – en vesentlig effektivisering!

 

"Det er ikke noe poeng å gjøre ting mer tungvint enn de trenger å være." 

«Jeg kunne fint tatt på meg flere oppdrag nå, men foreløpig velger jeg å ha en fleksibel arbeidsdag hvor jeg selv bestemmer arbeidstiden. Jeg kan uansett anbefale andre å ta samme grep når det kommer til effektivisering – det er ikke noe poeng å gjøre ting mer tungvint enn de trenger å være.»