2 minutter

Det digitale skiftet i regnskapsbransjen

Rob Nixon kom med spennende ideer og nyttige råd om fremtidens regnskapstjenester på en svært engasjerende og karismatisk måte. Sky, automatisering og robotisering kommer til å være sentralt fremover.

Rob Nixon har skapt seg et renommé som en av verdens fremste eksperter på hvordan regnskapsbyråer kan skape egen suksess i en digital verden. Den verdenskjente regnskapsautoriteten besøkte i går Norge for første gang i forbindelse med Accounting Forward i Oslo 14. juni.

Nixon har gitt ut flere bøker, deriblant «The Perfect Firm“ som hans foredrag på Accounting Forward baserte seg på. Hvordan kan regnskapsbyråer skape egen suksess i en digital verden?

Som en konsekvens av digitalisering og økt automatisering står revisjon- og regnskapsbransjen ovenfor et skifte. Skal bedriftene fortsette som tidligere, eller skal man ta steget fullt ut og bli et digitalt byrå,

– Erlend Sogn, daglig leder i Visma Software.

Solen skinte og stemningen stod i taket da Rob Nixon entret scenen og inspirerte over 600 endringsvillige revisorer og regnskapsførere under Accounting Forward i Oslo. Dagens konklusjon var: Utfordringene er mange, men mulighetene er flere!

Nixon sier at regnskapsførere er de beste rådgiverne for sine kunder. Teknologi gjør regnskapsføringen mer effektiv og kostnadsbesparende, men at den trenger innhold og metodikk for virkelig å være nyttig. Her har byråene mye å hente.

Hovedtemaene Nixon tok for seg var hvordan teknologisk utvikling kan sette virksomheten ut av spill, den nye forretningsmodellen og de 8 ikke-forhandlingsbare strategiene og hvordan du kan øke fortjeneste, kapasitet og omsetning.

Hvilke spørsmål må regnskapsbyråene stille seg?

  • Hvordan jobber vi i dag, og hvordan vil vi jobbe i fremtiden?
  • Hva omfatter digital endring, og hva driver det?
  • Hva byrået må gjøre for å lykkes med digital endring?

Accounting Forward var et samarbeid mellom Visma, Tripletex og Regnskap Norge.

På bilde; Fra venstre, Jan Randa (Daglig leder, Proplan Services AS), Rob Nixon, Odd Ingve Garpestad (Administrerende direktør, Proplan AS)

Leave a Reply