4 minutter
TbilisiProplan

Visste du at Proplan har regionskontor i Georgia? Vel, det er kanskje å dra det litt langt, men en av våre mest erfarne og betrodde konsulenter jobber faktisk fast fra sitt hjemmekontor i Tbilisi. Moderne teknologi og skytjenester gjør det faktisk helt problemfritt å hjelpe kundene våre også på denne måten. Edmund er et utmerket eksempel på at vi har mulighet for en arbeidshverdag som er mer fleksibel, produktiv, skybasert og intelligent enn noen gang tidligere.

Tilbake til Tbilisi, hovedstaden i Georgia, tidligere sovjetstat og beliggende mellom Russland, Tyrkia, Aserbajdsjan og Armenia. Hvordan i all verden havnet Edmund der? «Jeg har alltid hatt lyst til å bo i utlandet, men har ikke tatt steget tidligere.» forteller han. «Mens jeg satt på en cafe i Amsterdam fikk jeg en liten åpenbaring. Hvorfor bor jeg egentlig i Norge tenkte jeg. Det ble klart for meg at det bare var å prøve.» Edmund sendte straks en sms til sin sjef i Proplan og hørte om det var aktuelt å jobbe fra utlandet. Det var helt fint, så da begynte ballen å rulle. Ikke lange tiden etterpå sto Edmund på flyplassen i Georgia med en koffert i den ene hånden og PC’en i den andre – klar for et nytt eventyr.

tbilisioverview

Strøm og Internett er forutsetningen for suksess

«Det var litt tilfeldig at det ble akkurat Georgia, men jeg hadde vært der en gang tidligere i 2013 og hadde holdt kontakten med den gode guiden jeg hadde da. Jeg likte landet og folket og med en kontaktperson som kunne hjelpe meg med det praktiske gikk det mye bedre enn fryktet.» I begynnelsen bodde Edmund i en leilighet i Gamlebyen og jobbet hjemmefra. Det vil si, i begynnelsen måtte han også ty til den lokale cafeen som arbeidsplass når strømmen sviktet. Infrastrukturen var ikke like god i gamlebyen som resten av byen, men så fort huseieren fikk installert en batteri-backup i leiligheten gikk ting fint. «Nå bor jeg i en annen leilighet, men generelt sett har jeg opplevd veldig lite trøbbel forbundet med infrastruktur og teknologi. Så lenge jeg har strøm og internett går alt på skinner.»

Positive kundetilbakemeldinger

En del av kundene til Edmund var i begynnelsen faktisk ikke klar over at han jobbet fra Tbilisi. I Norge jobbet han også mye fra hjemmekontor så de var vant til at han deltok i møter via Skype. Med fjernstyring av PC var jo han egentlig ganske «hands on» allikevel. På grunn av en tidsforskjell på et par timer har A-mennesket Edmund måtte tilpasse seg å jobbe senere på dagen, men det vet jo kundene ingenting om. Han har kun fått positive tilbakemeldinger på relokasjonen.

Passer en slik arbeidshverdag for alle?

«For å trives med å jobbe på denne måten tror jeg du må være litt eventyrlysten. Du må tenke at «ting ordner seg» selv om det kan virke litt skremmende i starten. Du må jo også evne å jobbe selvstendig på hjemmekontor. Det blir ikke like mange kaffeprater med kollegaer, men til gjengjeld styrer du jo dagen selv og får arbeidsro til å jobbe med krevende utfordringer. Trenger jeg hjelp er jo mine gode kollegaer i Norge bare en telefonsamtale unna.»

Edmunds sjef, regionsdirektør Svein Roger Johannesen kommenterer: «Da Edmund kontaktet meg og fortalte at han vurderte å flytte sitt «hjemmekontor» til Georgia tenkte jeg at det hadde «rabla» litt for ham. Når jeg forstod at han var seriøs så tok det få sekunder før jeg tenkte: hvorfor ikke? Edmund har i mange, mange år utført en glitrende jobb for Proplan og våre kunder, og med dagens kommunikasjonsløsninger innen IT, så jeg kun muligheter og ingen betenkelighet med å jobbe fra Tbilisi. All praksis så langt viser at å utføre oppdrag for våre kunder i Norge fra Georgia fungerer helt utmerket. Vi har til og med gjennomført våre medarbeidersamtaler via Skype, noe som fungerer helt topp. Edmund trives i Georgia og jeg håper at han fortsetter sin jobb i Proplan i mange, mange år fremover.»

Godt etablert

Så hva er det beste med å bo og jobbe i Tbilisi? «Det er flott å kunne fortsette med en jobb jeg elsker samtidig som jeg får realisert min utenlandsdrøm. Folket her er utrolig gjestmildt og jeg har fått mange venner og reist mye rundt i landet.» Georgia har en lang og spennende historie, både politisk, religiøst og kulturelt og det gjenspeiler seg blant annet i den spennende arkitekturen og i en overflod av vakre kirkebygg. Kaukasus fjellene byr også på flott natur og gode skianlegg. Allikevel er det en spesiell person som gjør at Edmund har bestemt seg for å bli værende i overskuelig fremtid: «Hun heter Tea og jeg møtte henne etter en liten stund her. Heldigvis ville hun også bli konen min, så nå er jeg både godt gift og veletablert i vakre Georgia.»

Om Edmund Førland

Seniorkonsulent i Proplan AS

  • Ansatt i Proplan siden 2000.
  • Merkantilt utdannet
  • Fagområder: Lønn, økonomi, timeregistrering og teknisk
  • Systemkompetanse: Visma Lønn, Visma Business, Huldt & Lillevik Lønn, Proplan Time m.m.
  • Arbeider både som konsulent og på support.

Edmund er en av Proplans mest erfarne og betrodde konsulenter. Han har en rekke kunder som han bistår i forhold til både system, teknisk og prosesser. I tillegg løser han supportsaker på løpende bånd. Edmund er en viktig ressurs internt i bedriften og deler villig av sin kunnskap til kollegaene sine.

Leave a Reply