ERP i skyen?

Magnus har oppsummert og svart på de 5 vanligste spørsmålene han får i dialog med kundene.

Det skrives og snakkes mye om det å ta løsningene «opp i skyen». Det er lett å forstå at mange er usikre på om «skyen» er riktig for deres bedrift. Konsulent Magnus R. Vadla i Proplan, jobber med implementering og oppsett av det skybaserte ERP systemet Visma.net og får mange spørsmål om hvordan ERP i «skyen» fungerer.

Vurderer du sky, og kanskje Visma.net? Magnus har oppsummert og svart på de 5 mest vanlige spørsmålene han får i dialog med kundene.

Hvordan er fakturahåndteringen i Visma.net?

Fakturahåndtering er en prosess du ikke kommer utenom, og derfor veldig vanlig at mange har spørsmål knyttet til det. Visma.net håndterer fakturaene på en enkel måte med AutoInvoice som gir deg fullstendig oversikt på det som kommer inn og det som skal ut.

Som avsender lager du fakturaen i Visma.net og systemet sjekker hvordan mottaker kan ta imot faktura og genererer automatisk rett utsendelse. Det kan være via EHF, e-post eller vanlig post, men du gjør ingenting annet enn å trykke på «knappen». Du sparer dermed tid og penger på printing, pakking og porto. Det spiller ingen rolle om mottakeren er en bedrift, en privatkunde eller det offentlige. Dessuten får du beskjed om fakturaen ikke har kommet frem, så du er alltid oppdatert.

Som mottaker av faktura har du en egen fakturainnboks i Visma.net hvor alt samles for videre håndtering. Du slipper å skanne eller manuelt skrive inn tall og informasjon, alt kommer automatisk inn i økonomisystemet. Fakturaer sendes automatisk ut på flyt til de som skal godkjenner, og det kan de gjøre både på PC og mobil. Alle innkomne fakturaer blir arkivert korrekt i Visma.net.

Se gjerne infografikk om faktura og bankhåndtering i Visma.net

Hvilke rapporteringsmuligheter har man i Visma.net?

I Visma.net har du et utvalg standardrapporter, samt anledning til å sette opp egne rapporter og dashboards tilpasset bedriftens behov. Jeg setter ofte opp egne lister/spørringer i Visma.net for kundene våre. De to kanskje mest vanlige kunder etterspør er:

  • Lagerlister med beholdning. (Henter informasjon og samler)
  • Salgsordreoversikt på linjenivå (søkbar)

I tillegg er det meget gode integrasjonsmuligheter til andre mer spesialiserte rapporteringssystemer, som for eksempel Onestop Reporting, som også er skybasert.

Kan Visma.net integreres med mine andre systemer?

Ikke alle integrasjoner er mulige eller hensiktsmessige, men Visma.net kommer med et kraftig «API» som gjør at det er gode muligheter for å sette opp effektive integrasjoner. Det mest vanlige er å integrere mot lønnssystem, nettbutikk, bransjesystemer eller rapporteringssystemer, men listen videre er lang.

Forkortelsen «API» står for Application Programming Interface og betegner et grensesnitt i en programvare slik at bestemte deler av denne kan aktiveres (kjøres) fra en annen programvare. Med andre ord får API programmer til å samhandle med hverandre.

Med et godt API kan Visma.net dele og hente informasjon med andre systemer, som gjør at de kan samkjøre mange prosesser og rutiner på en god og sømløs måte.

Hvordan kan vi automatisere med Visma.net?

Alle typer oppgaver som er standardiserte eller rutinebaserte kan automatiseres. Det betyr at du definerer bestemte regler for oppgaver i systemet, slik at hver gang hendelse «A» og hendelse «B» skjer, så fører dette automatisk til hendelse «C». Typiske automatiseringsoppgaver kan være:

  • Fakturering fra A til Å.
  • Alle former for varslinger
  • Automatiske plukklister basert på ordrer
  • Automatiske innkjøpsforslag basert på beholdning / lagerstatus.
  • Automatisk betaling på forfallsdato.

Osv osv…

Er det sikkert å være i skyen?

Dette er et spørsmål som burde vært blant «topp 5», men som jeg faktisk ikke får så ofte. Når du investerer i en skyløsning, er det viktig å vite at dataen du har i systemet blir ivaretatt på en sikker måte. Visma.net blir kontinuerlig analysert, testet og overvåket for svakheter og feil for at brukerne alltid skal jobbe i en stabil og sikker løsning. Med Visma.net kan du være trygg på at man har sterk beskyttelse av data mot tap, misbruk og uautorisert endring. Med en profesjonell leverandør som Visma gir skytjenestene ofte en bedre sikkerhet en det en del lokale installasjoner gjør.

Les mer om sikkerhet og personvern på Vismas Trust Centre

Legg igjen en kommentar