Kjører du lønn i 2020, eller nitten-pil-og-bue?

By 07/10/2019 januar 24th, 2020 Blogg
3 minutter
Outsourcing av lønn

Visste du at lønn er den enkleste funksjonen i bedriften å outsource? Alt er likt, foruten tariff. Proplan påstår at mange bedrifter jobber i tungrodde systemer som ikke burde sett dagens lys i 2019. Les sjekklisten vår under, og ta tempen på din virksomhet.

Sjekkliste: Kjører du lønn i nitten-pil-og-bue eller 2020?

Printer du fortsatt bilag, eller håndteres alt digitalt på fil?

Opererer du med manuelle (Excel) eller digitale timelister i skyen?

Sender du ut lønnsslipper med lovpålagt kryptering?

Får du timelister/reiseregninger automatisk inn i lønnssystemet?

To grep som forenkler lønnskjøringen

Visste du at over halvparten av norske bedrifter fører reiseregninger manuelt? Dette er tidkrevende for både medarbeidere og lønnsansvarlig. Papirkvitteringer må̊ spares på̊, leveres inn, og leses.  Det må også kontrolleres opp mot gjeldende lover og regler. Slik trenger det ikke å være. Timeføring derimot, er den administrative prosessen som flest bedrifter har digitalisert. Mer enn 71% av norske bedrifter benytter i dag et digitalt timesystem.  Reiseregning og timeføring går hånd i hånd, og Proplan erfarer at bedrifter som har digitalisert disse prosessene sparer både tid, penger og minimerer risikoen for menneskelige feil.

Hvordan håndteres dette i din bedrift?

Dette er flaskehalsen

Digitalisering er fremtiden, men det kan være krevende å imøtese den. Norge hadde i 2018 en digitaliseringsgrad på 47%, noe som tilsier at vi fortsatt har en vei igjen å gå. Flaskehalsen kan være alt fra forankring i ledelsen – til tungrodde prosesser, eller ansatte. Vi har alle erkjent at det er store gevinster å hente, og showstopperen blir ofte ikke-kvantifiserbare variabler.

Kjenner du deg igjen?

Slik sikrer du trygghet

Virksomhetsoverdragelse:
Et langt ord, med hele åtte stavelser.
I all sin enkelhet betyr det at vi overtar både lønnskjøringen for din bedrift, og de ansatte som gjør jobben i dag.
Dette betyr at du slipper å si opp ansatte, noe som kan spare din bedrift for både dårlig samvittighet og unødvendige kostnader. Proplan er en av få bedrifter i Norge som kan tilby dette.

Vi vet at mange ledere sitter med mindre god magefølelse når det kommer til hvilke prosesser en burde, eller skulle ha digitalisert. Visste du at lønn er en av de enkleste funksjonene i en bedrift å outsource? (Ja, det gjorde du jo. Vi nevnte det jo innledningsvis).

Helt konkret

La oss gjøre en kostnadsfri analyse av ditt potensiale for outsourcing av lønn. Det er gratis, og vi garanterer at det blir billigere for deg! Løsningen favner bredt, og kan være alt fra backupløsning til virksomhetsoverdragelse. Vi tilpasser oss din bedrifts behov.

Er du klar for å kjøre lønn i 2020?

Jeg er klar for 2019