Lesetid: 2 minutter

Utviklernes reisebrev fra Seattle

Programvare fortsetter å endre verden vi lever i og nøkkelpersonene i det hele er utviklere og programmerere. Våre egne folk i Proplan Utvikling er intet unntak og de dro derfor nylig på en tur til Microsofts Build 2017 konferanse i Seattle for lære mer om den siste teknologien.

«Artificial Intelligence, Azure, Containers, Docker, Xamarin, Mobile Apps, continous integration, continous deployment, Graph API, modern web development.” Teamleder Utvikling, Lars Vagle, ramser opp alle buzz-ordene for den fullspekkede konferansen. Ord som får enhver utvikler til å nikke anerkjennende, men som for den jevne bruker kan være vanskelige å forholde seg til. «Når vi drar på slike kompetanseturer deltar vi på en rekke foredrag og workshops innen mange ulike temaer. Det gir oss inspirasjon og påfyll. Vi må hele tiden ligge i forkant hvis vi skal holde tritt med utviklingen og levere kundene våre de beste løsningene.» forklarer Vagle.

Build Konferansen i Seattle tiltrekker seg over 15.000 mennesker fra hele verden og gir deltakerne både orientering om siste produktnytt, trender, fremtidsplaner og mer konkret undervisning innen en rekke ulike verktøy. Ikke minst er det en møteplass hvor man kan lære av de beste i bransjen. Microsoft stiller med alle sine fremste eksperter på stands, slik at de får snakke direkte med utviklere som bruker deres verktøy i det daglige. Det kan være seg webteknologier, databaser, utviklingsrammeverk og annet.

Hallgeir Bjerke, som har jobbet i Proplan i over 25 år, vet å holde seg orientert. «Noe av det viktigste vi gjør på slike konferanser er å se fremover i tid. Hvilken teknologi skal vi velge å satse på? Vi må gjøre valg for fremtiden som får konsekvenser for vår produktutvikling.», sier han og tenker spesifikt på timeregistreringssystemet Proplan Time som de utvikler.

De andre på teamet er enige. «Vi får grundig innføring i nye verktøy som vi kan komme til å anvende innen kort tid. Jeg var blant annet spesielt opptatt av Xamarin.» sier Joakim Hagen.

I tillegg til å delta på konferansen hadde de fått arrangert et besøk på hovedkvarteret til Microsoft. Der ble de vist rundt og oppvartet av Norm Hodne, en utvandret nordmann med mange års erfaring fra gigantselskapet. Han er sjef for Digital Trust Compliance Programs og kunne fortelle mye om både selskapet og hvordan det er å jobbe der. «Hovedkvarteret er jo nesten som en by å regne. 120 bygninger, 9 etasjer med parkering under jorden, kjøpesentre og utallige restauranter. Alt tilrettelagt for at de skarpeste hodene i klassen skal kunne gjøre jobben sin.» forteller Andreas Bjerga som var imponert over det han så og fikk høre.

I tillegg til alt det faglige ble det også tid til litt kultur og sosialt. Gruppen besøkte både Boeing sin flyfabrikk og museum, Mount Rainier National Park, og fikk grundig sightseeing i Seattle. Microsoft arrangerte selvsagt konsert og fest for alle deltakerne. «En slik tur er viktig både med tanke på faglig kompetanse men også for samholdet for oss kollegaene. Den stereotypiske utvikler sitter gjemt under hettegenseren på kontoret hele dagen, men slik er det ikke hos Proplan. Vi er avhengige av å kunne samarbeide godt og dele ideer, og turen til Seattle ga oss mye å diskutere videre rundt lunsjbordet.» avslutter Vagle med.

Gruppebilde av både nye og historiske utviklere.