HRM

Dette må du vite om opplæring i Proplan Time

Opplæring er alfa og omega om du og din bedrift skal få mest mulig ut av timeregistreringssystemet ditt, Proplan Time.

Av
Turid T Veire
Sist endret
10. september 2019
Bilde av en hånd som holder en lyspære med en amerikansk graduation hatt på foran en tavle med tannhjul tegnet med kritt
Grad av opplæring vil variere med størrelse på bedrift, kompetanse og alder på de som skal bruke systemet. Kompleksiteten i kravene til timeføring som din bedrift har spiller også en rolle. Proplan skiller mellom felles opplæring av alle brukere, og opplæring av Superbruker. 

Opplæring av Superbruker

En Superbruker er den personen i bedriften som skal kunne Proplan Time til fingerspissene. For å sikre dette gir en av våre dyktige konsulenter en-til-en opplæring, noe som bruker å ta rundt en arbeidsdag. Mange bedrifter ser også verdien av at Superbruker blir inkludert i oppbygningen av selve systemet, slik at en får et eierskap til hele prosessen. Dette er valgfritt, og opp til kunden selv. I slike tilfeller bør en beregne 2-3 arbeidsdager ekstra.

Les også: Slik driver du effektiv timeføring

Opplæring av «Godkjenner»

Alle i bedriften har ulike roller i Proplan Time, og løsningen vil se forskjell ut basert på hvilke funksjoner en har tilgjengelig. I tillegg til grundig opplæring av Superbruker går vi ofte en ekstra runde med de som er «Godkjennere» (avdelingsleder, prosjektleder ol.) De har en noe mer avansert løsning, og en slik gjennomgang sikrer gode rutiner fra start.

Opplæring av Timefører

Brukergrensesnittet i Proplan Time er svært enkelt og intuitivt, for de aller fleste kundene er det lite behov for opplæring av hver enkelt timefører. Vårt grensesnitt med et unikt oversiktlig og intuitivt ukebilde, at timefører får opp kun de prosjekt, avdelinger og timekoder som er relevant for seg selv – gjør at det enkelt å føre timer korrekt på første forsøk. En kjapp introduksjon på et avdelingsmøte er som oftest tilstrekkelig for å komme i gang.

Brukerdokumentasjon

Som et supplement til opplæring, kan vi også utarbeider en skreddersydd brukerdokumentasjon for den enkelte bedrift. En slik oversikt inneholder skjermdumper og forklaring av alt en trenger å vite om systemet. Erfaring tilsier at dette er noe som har høy verdi, og sikrer bra vedlikehold av kompetanse etter opplæring.

Vil du vite mer? Send inn skjemaet så tar vi kontakt!

Ved å sende inn skjemaet bekrefter jeg at jeg har lest og godtatt Proplans Personvernerklæring.

Du kan også ringe eller sende oss en e-post