Power BI

Få oversikt og innsikt med verdens ledende verktøy for rapportering og analyse. Slik at du kan ta bedre beslutninger.

Laptop skjerm med forskjellige Power BI grafer
Ved hjelp av verdens ledende verktøy for rapportering og analyse, PowerBI, tilrettelegger vi for at du skal kunne samle data fra flere kilder og tette avstanden mellom nettopp data og beslutninger. Beslutninger tatt basert på ting du vet, ikke ting du tror. 

I interaktive dashboards kan du kose deg med overordnede oversikter og du kan bore deg ned i de dypeste detaljer, om du vil det. Og har du først fått dette på plass, er vi nokså sikre på at du ikke kan skjønne hvordan du tidligere klarte deg uten!

Hva får du med Power BI?

Innsiktsfulle visualiseringer

PowerBI lar deg visualisere dataene dine på en enkel og forståelig måte gjennom interaktive diagrammer, grafer og dashbord. Dette gjør det enkelt å identifisere trender, mønstre og outliers i dataene dine, og gir deg verdifull innsikt for informerte beslutninger.

Samarbeid og deling

Med PowerBI kan du enkelt dele rapporter og dashbord med kollegaer og interessenter, enten ved å publisere dem på nettet, dele dem via e-post eller integrere dem i andre apper og plattformer. Dette fremmer samarbeid og kunnskapsdeling på tvers av organisasjonen, og sikrer at alle har tilgang til den samme informasjonen i sanntid.

Dataintegrasjon fra flere kilder

PowerBI integrerer sømløst med et bredt utvalg av datakilder, inkludert Excel, SQL-databaser, Azure, Salesforce og mange flere. Dette gjør det enkelt å samle inn og konsolidere data fra ulike kilder, slik at du kan få en helhetlig forståelse av virksomheten din.

Kraftig analyseverktøy

Med PowerBI kan du utføre avansert analyse og utforske dataene dine på dypere nivå. Du kan bruke funksjoner som filtrering, segmentering, beregninger og prediktiv analyse for å trekke ut verdifulle innsikter og drive datadrevne beslutninger.

Skalerbarhet og fleksibilitet

PowerBI er skalerbart og tilpassbart til virksomhetens behov, enten du er en liten oppstart eller et stort selskap. Plattformen tilbyr både skybaserte og lokale installasjonsalternativer, samt et økosystem av tillegg og utvidelser for å utvide funksjonaliteten etter behov.

Vi hjelper deg gang

Med PowerBI kan du omdanne dataene dine til innsiktsfulle beslutninger. Men vi forstår at det kan være overveldende å komme i gang. Derfor tilbyr vi skreddersydde løsninger som passer akkurat dine behov.

Hvorfor skal jeg velge Proplan som Power BI-leverandør?

Vi sitter på høy ekspertise innen ERP-integrasjon. Vi forstår virksomheten din og integrerer Power BI sømløst med ditt eksisterende ERP-system for å gi deg en helhetlig løsning.

I tillegg kan vi ta høyde for dine bransjespesifikke behov, slik at du får nøyaktige og relevante innsikter som driver virksomheten din fremover.

Og det aller viktigste: Vi fokuserer på brukeropplevelsen og skaper interaktive dashbord som gjør det enkelt for deg og kollegaene dine å forstå og handle på innsikten.

Bilde av smilende mann i skjorte
Vår Power BI-guru, Anders Eik, er klar til å bistå deg!

5 gode grunner til å få på plass Power BI

  1. Datastøttet beslutningstaking: Med Power BI kan vi hjelpe deg å analysere store mengder data på en enkel og effektiv måte. Ved å få innsikt i trender, mønstre og avvik i dataene, kan du ta mer informerte avgjørelser som er basert på fakta og analyse heller enn intuisjon.
  2. Optimalisering av ytelse og effektivitet: Power BI gir deg muligheten til å overvåke ytelse og effektivitet på tvers av ulike områder av virksomheten. Ved å identifisere flaskehalser, ineffektive prosesser eller muligheter for forbedring, kan du iverksette målrettede tiltak for å øke produktivitet og lønnsomhet.
  3. Bedre kundeinnsikt og opplevelse: Ved å analysere kundedata kan du få dypere innsikt i kundeadferd, preferanser og behov. Denne innsikten kan brukes til å skreddersy produkter og tjenester, forbedre kundeopplevelsen og bygge sterke og varige kunderelasjoner.
  4. Identifisering av nye forretningsmuligheter: Power BI gjør det mulig å oppdage nye forretningsmuligheter ved å analysere markedsdata, konkurrentanalyse og trender i bransjen. Ved å være proaktiv og raskt tilpasse deg endringer i markedet, kan du opprettholde din konkurransefordel og sikre langsiktig suksess.
  5. Redusert risiko og kostnader: Ved å bruke Power BI til å analysere data, kan du identifisere potensielle risikoer og problemer på et tidlig stadium. Dette gjør det mulig å implementere risikoreduksjonstiltak og kostnadsbesparelser før problemene blir alvorlige. På lang sikt kan dette bidra til å redusere risiko og kostnader og øke lønnsomheten.

Vil du vite mer? Send inn skjemaet så tar vi kontakt!

Ved å sende inn skjemaet bekrefter jeg at jeg har lest og godtatt Proplans Personvernerklæring.

Du kan også ringe eller sende oss en e-post

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hvordan kommer jeg i gang med Power BI?

Vi anbefaler at du finner ett enkelt problem du vil løse. Siden systemet lar deg skalere, altså gjøre ting stegvis, kaster du ikke bort tiden. Du bygger ganske enkelt ut etter hvert som du er klar.

Jeg har OneStop Reporting, trenger jeg Power BI i tillegg?

OneStop Reporting og Power BI er to forskjellige løsninger som kompletterer hverandre. Det vil si du vil ha stor nytte av begge to.

OneStop er fullintegrert med Visma sine produkter, og er en ferdig datamodell der veien er kort til ferdig rapport. Bruker et Excel-grensesnitt og skriver tilbake til Visma-tabeller. Brukes hovedsakelig til budsjettering og regnskapsrapporter. OneStop mangler integrasjon med flere kilder og du må kjøre rapport på nytt ved endring av filter.

Power BI gir dynamisk rapportering i rapporten, har mange visuelle muligheter og er et kraftig analyse-verktøy på store datamengder. Kan integreres med mange kilder i samme modell. Power BI har en høyere terskel for å komme i gang versus OneStop og gir mindre fleksibilitet rundt formattering av tabeller som f.eks. regnskapsrapporter.

Hva brukes Power BI til?

Power BI brukes til å sette opp dashboards og rapporter på en visuell og dynamisk måte, med data innhentet fra flere kilder.

Kan jeg sette opp Power BI dashboard og rapporter selv?

Selvsagt kan du det! Men om du ville komme raskt i gang og få på plass effektiv rapportering og beslutningsgrunnlag anbefaler vi at du får hjelp av noen som kan systemet. Det vil spare deg for masse tid og gi deg oversikten og innsikten du er ute etter, raskere.