Rapportering

Få innsikten du trenger for å ta gode beslutninger med OneStop Reporting og Power BI

I en verden hvor data spiller en stadig større rolle, er det viktig å kunne omdanne tall og statistikk til nyttige innsikter.

Av
Turid T Veire
Sist endret
24. mai 2024
Laptop skjerm med forskjellige Power BI grafer
Verktøy som OneStop Reporting og Power BI er perfekte hjelpemidler for å forbedre rapportering og analyse i bedriften din. La oss se nærmere på hvordan disse verktøyene kan gi deg et konkurransefortrinn.

OneStop Reporting: Ferdig integrert i Vismas ERP-system

Rapporteringsløsningen OneStop Reporting er inkludert i både Business NXT og Visma net ERP. Det er et fleksibelt og robust verktøy som lar deg benytte ferdigdefinerte rapporter, eller skreddersy egne. Systemet oppfyller kravene til økonomiavdelingen når det kommer til rapportering og budsjettering.

Logoen til OneStop Reporting der produktnavnet er skrevet i sort tekst

Fordeler med OneStop Reporting:

  1. Rask oppstart: OneStop er ferdig integrert med Visma sine ERP-system, og med forhåndsdefinerte datamodeller og standardrapporter er du raskt i gang
  2. Excel-grensesnitt: Systemet er brukervennlig, spesielt for økonomimedarbeidere som kjenner Excel godt
  3. Budsjettering og prognoser: Du kan kvitte deg med statiske regneark, kompliserte formler og risiko for manuelle feil. Budsjettering har aldri vært enklere. OneStop kan også skrive tilbake til Visma-tabeller (budsjett)

Ulempene med OneStop er at det ikke støtter integrasjon fra flere kilder slik Power BI gjør, og du må kjøre rapport på nytt ved endring av filter.

Mer informasjon om OneStop Reporting finner du her. 

Power BI: Dynamisk og fleksibel datavisualisering

Ved hjelp av verdens ledende verktøy for rapportering og analyse, Microsoft Power BI, tilrettelegger vi for at du skal kunne samle data fra flere kilder og tette avstanden mellom nettopp data og beslutninger.

Bilde av logoen til Power BI med sorte bokstaver på gul bakgrunn

Styrker ved Power BI:

  1. Data fra flere kilder i samme modell: PowerBI integrerer sømløst med et bredt utvalg av datakilder, og tilbyr et kraftig analyse-verktøy på store datamengder
  2. Interaktive visualiseringer: Lag dynamiske rapporter som gjør det enklere å utforske dataene. I interaktive dashboards kan du kose deg med overordnede oversikter og du kan bore deg ned i de dypeste detaljer, om du vil
  3. Avanserte analyser: Med DAX (Data Analysis Expressions) kan du utføre komplekse analyser

Ulempene med Power BI er at terskelen er høyere for å komme i gang enn med OneStop og det er også mindre fleksibilitet rundt formattering av tabeller, som f.eks. regnskapsrapporter. Her er OneStop best.

Mer informasjon om Power BI finner du her. 

Hvilken skal jeg velge, OneStop Reporting eller Power BI?

Du skal velge begge. Ved å kombinere OneStop og Power BI får du det beste fra begge verdener. Bruk OneStop for daglig rapportering og budsjettoppfølging, og Power BI for dypere analyse og visualisering.

I dagens forretningsverden er effektiv databehandling avgjørende for suksess. Med One Stop Reporting og Power BI har du verktøyene som trengs for å omdanne data til verdifull innsikt. Ved å kombinere styrkene til disse verktøyene, kan du ta bedre beslutninger og oppnå et konkurransefortrinn i markedet. 

Ta gjerne en titt på opptaket fra vårt webinar om OneStop Reporting og Power BI her.

Kan jeg sette opp OneStop og Power BI selv?

Selvsagt kan du det! Men om du ville komme raskt i gang og få på plass effektiv rapportering og beslutningsgrunnlag anbefaler vi at du får hjelp av noen som kan systemene. Det vil spare deg for masse tid og kjappere gi deg oversikten og innsikten du er ute etter.

Vi i Proplan sitter på høy ekspertise innen innsikt, både OneStop Reporting og Power BI, og vi er eksperter på ERP-integrasjoner. Med vår kunnskap kan vi ta høyde for dine bransjespesifikke behov, slik at du får nøyaktige og relevante innsikter som driver virksomheten din fremover.

Og det aller viktigste: Vi fokuserer på brukeropplevelsen og skaper løsninger som gjør det enkelt for deg og kollegaene dine å forstå og handle på innsikten.

Vil du vite mer? Send inn skjemaet så tar vi kontakt!

Ved å sende inn skjemaet bekrefter jeg at jeg har lest og godtatt Proplans Personvernerklæring.

Du kan også ringe eller sende oss en e-post