Automatiserer arbeidshverdagen: La beregningsregler gjøre jobben for deg!

By 02/09/2019 november 8th, 2019 Blogg
2 minutter
Automatiser arbeidshverdagen

Bergningsregler gjør arbeidsdagen enklere når en time er mer enn bare én time. Hvordan er det mulig? Praktisk eksempel: Bedrifter som ønsker at timer etter klokken X skal gi 50% overtid. Det kan også være mer kompliserte tilfeller som at reisetimer utenom normal arbeidstid gir rett til Y time avspasering, eller at en time kjøretid fører til krav om registrering av kilometer.

 

Her finnes det like mange eksempler som det er bedrifter, og alle regler skreddersys til bedriftens arbeidsavtale. Proplans dyktige konsulenter definerer dette i Proplan Time, og lager et sett med automatiseringer. Dette gjør at når en ansatt fører timer blir kompliserte beregninger av tillegg o.l., lagt til helt automatisk.

Dette kan en beregningsregel gjøre for deg

  • Ta høyde for en rekke variabler. Dette være seg alt fra klokkeslett og helligdager, til prosjektregler eller geografisk lokasjon
  • Regne ut overtid, tillegg, avspaseringstid, og mye mer – helt automatisk
  • Spare tid ved å redusere manuell inntasting
  • Øke kvalitet på data som et resultat av automatiserte prosesser
  • «Godkjenner» kan enklere stole på at alle tillegg er riktig beregnet. Predefinerte regler kalkulerer automatisk hva den enkelte bruker har krav på og ikke.

Selv om arbeidet som ble lagt ned var krevende både i form av tid og kompetanse, er det viktig å presisere at dette er en engangsjobb. Når regelmotoren var satt kunne en lene seg tilbake og la systemet gjøre jobben!

Birthe GjellestadSenior Konsulent

Slik lyktes Bristow

Bristow er en ledende tilbyder av industrielle helikoptertjenester. Som helikopterpilot har en kompliserte krav og rettigheter for føring av timer og utbetaling av lønn. I tillegg til overtid og tillegg må en ta høyde for flytid, tidspunkt for flyvning, samt en rekke andre kompliserte variabler. Birte Gjellestad (konsulent hos Proplan) innrømmer at det var krevende å sette opp alle beregningsreglene for Bristow. Hun brukte god tid på å «se hele bildet» og er kjent for å ha en solid businessforståelse. Det er heller ikke tilfeldig at hun omtales som regelrytteren på kontoret.

Er beregningsregler noe for deg?

Ønsker du bedre kvalitet på dataene fra timeførerne dine?
Har du mange manuelle oppfølginger av arbeidstidsregler og krav til timeføringen?
Kan du automatisere enkle timeføringsregler?

Kan du kan svare ja på ett eller flere av spørsmålene ovenfor? Da har vi mye å prate om.

Legg igjen kontaktinformasjonen din, så tar vi kontakt for en uforpliktende prat!

Kontakt Oss