Backup av lønn er for pyser: Det går sikkert greit!

2 minutter

Visste du at 1 av 4 bedrifter ikke har en backup-plan for håndtering av lønn? Dette er basert på innsikt fra en spørreundersøkelse som ble gjennomført av Proplan høsten 2019. Er du daglig leder, CFO eller økonomiansvarlig er du midt i målgruppen for denne artikkelen.

Back-up av lønn
Gjør lønnskjøringen personuavhengig med back-up avtale fra Proplan Regnskap. Dette sikrer at dine ansatte alltid får korrekt lønn til rett tid.

Fikk du litt vondt i magen nå?

De fleste rutineoppgaver kommer med slingringsmonn. Eksempel: Får en ikke fakturert i dag, går det ofte fint å ta det i morgen. Slik er det ikke for lønn. Her kan selv små feil få store konsekvenser. De ansatte skal ha avtalt lønn, til avtalt tid. Staten må også orienteres fortløpende om oppgjør og Altinn-informasjon, dette for å unngå halsbrekkende gebyrer. 25% av de som har outsorcet lønn oppgir reduksjon av risiko som en av hovedårsakene til at dette blir satt bort. Det gir full mening for oss også.

I dag forsikrer vi oss mot alt i fra sjeggkre til utenomjordisk bortføring, men backup av lønn er det overraskende få som finner like viktig!

Svein Grannesfungerende daglig leder i Proplan Regnskap

Dette kan være løsningen

På samme måte som en forsikrer bilen, huset og barna, kan en også sikre at lønnen alltid blir håndtert korrekt. I Proplan Regnskap kaller vi det en «Backup-avtale», som det heter så fint på nynorsk. I praksis betyr dette at vi går gjennom lønnsrutinene deres, noterer ned alle detaljer, og lagrer informasjonen på et trygt sted. Vi blir enige om utrykningstid, og hvem som skal gjøre hva dersom behovet melder seg. Om, hvis, når en slik situasjon skulle oppstå (les: permisjon, sykdom, nedbemanning o.l) står vi parat til å sikre lønn til alle ansatte, og god informasjonsflyt ut til offentlige instanser. Denne oppgaven håndterer vi på strak arm da vi har et kompetent fagmiljø med gode rutiner og systemer.

 

Høres dette ut som noe for deg og din bedrift?
Kontakt oss for et uforpliktende tilbud og kartlegging.

Snakk med meg om backup av lønn

Om undersøkelsen
Undersøkelsen ble gjennomført blant alle Proplan sine forretningsforbindelser i periode 15.oktober til 01.november. Vi fikk totalt 224 besvarelser, og tallene vi refererer til i teksten er hentet fra disse