Proplan Mannskapsliste

Elektronisk mannskapsliste på byggeplassen uten bruk av anleggsterminal?

Fra 1. juli 2017 ble det lovpålagt å føre elektronisk mannskapsliste på byggeplass. En måte å gjøre dette på er via elektronisk registrering av HMS-kort på anleggsterminal. Men visste du at det er et alternativ? – uten bruk av anleggsterminaler? Ved å bruke Proplans Mannskapslisteløsning kan personer som skal inn på byggeplassen logge seg inn og ut ved hjelp av egen mobil. Dataene blir overført direkte til Proplan Time hvor man i sanntid får oversikten over alle som er på byggeplassen.

Les artikkelen «Alt du trenger å vite om elektroniske mannskapslister» og «Mannskapsliste – Det er enklere enn du tror» her.

Det fungerer på følgende måte:

  • Hver byggeplass har en weblink for inn- og utlogging. Den står oppført på skilt ved inngangen.
  • Når personen ankommer byggeplassen går de inn på linken via egen mobiltelefon.
  • Hvis det er første gang personen er på en av selskapets byggeplasser så registrerer de sine kontaktopplysninger før de logger seg inn. Når gjesten har registrert seg hos dere, gjelder dette alle selskapets byggeplasser. Hvis personen er ansatt eller tidligere registrert er det bare å trykke «logg inn».
  • Mannskapslisten blir automatisk oppdatert ved innlogging.
  • Når personen forlater byggeplassen logger man seg ut igjen via samme link på telefonen.
  • Innebygget sanntidskontroll av HMS-kortet mot Brønnøysundregisteret.

Se en 10 min demo av løsningen

Sanntidskontroll av HMS-kortet.

Første gang du skal bruke Proplan Mannskapsliste må du registrere inn ditt HMS-kort. En automatisk sanntidskontroll kobler HMS-kortets informasjon mot Brønnøysundregisteret. Da sjekkes gyldighet på kortet, arbeidsgiver og arbeidsforholdet. Verneombud, byggherre og andre med HMS-ansvar har mulighet til å sjekke og etterkontrollere om arbeidstakernes kort er gyldige. Det er mulig å sette opp automatiske kontroller etter definerte tidsintervaller eller sjekke manuelt.

Unngå investering i utstyr

Den store fordelen med dette systemet er at man slipper kostnader til kjøp og vedlikehold av anleggsterminaler, og du vil aldri komme i en situasjon hvor anleggsterminalen er ødelagt. Hvis ønskelig kan man ha et nettbrett tilgjengelig for besøkende som har glemt sin mobiltelefon. Oversiktslister blir automatisk generert i Proplan Time og tilfredsstiller de foreslåtte kravene i byggherreforskriften.

Automatisk timeregistrering basert på byggeplasslogging

I tillegg kan dataene på egne ansatte overføres timelisten til vedkommende og om ønskelig tilknyttes prosjekt basert på byggeplasslokasjon. På denne måten vil timeregistreringen gå enda enklere. Den ansatte trenger bare kontrollere og overføre listen til godkjenning – gjerne fra egen mobil.

Mannskapsliste på mobil

Med løsningen fra Proplan trenger ikke de ansatte å scanne HMS/Byggekortet sitt ved inngang til byggeplass.

Ønsker du en demo?

Ta kontakt for å avtale tidspunkt

Ta kontakt