Lesetid: 3 minutter

– Det er veldig mange nå som ønsker å ha et skybasert system. I og med at Huldt & Lillevik, som mange bedrifter bruker, har en sluttdato, blir disse bedriftene nødt til å ta et valg av nytt lønnssystem og hvordan de oppbevarer ansattdata. Og da er jo Visma Payroll og Proplan HRM et glimrende alternativ, sier fagkonsulent Nina Løken i Proplan.

– Ja, dette ser vi også blant våre kunder. Det er veldig mange som velger Visma Payroll og Proplan HRM, bekrefter Proplans utviklingssjef Tor Ommund Ljosland.

Som sagt, skal lønnssystemet Huldt & Lillevik avvikles, og sluttdatoen er satt til 31. desember 2022. Dermed kan Visma Payroll og Proplan HRM godt danne din bedrifts nye HRM-pakke.

I et nylig avholdt webinar kan du se hvilke fordeler du får med Visma Payroll og Proplan HRM – du finne hele webinaret lenger ned i saken.

– Nøkkelfunksjoner for HR

Proplan HRM er et HR-system som kan brukes som «master-program». Det vil si at alt som registreres i Proplan HRM automatisk blir oppdatert i lønnssystemet til bedriften. Da slipper bedriften å forholde seg til to eller flere system.

For å gi et innblikk i hvordan Visma fungerer og kan brukes sammen med Proplan HRM, har fagkonsulent Løken demonstrert noen av funksjonene.

I denne videoen får du se noen av Visma-funksjonene, og hun tar deg også med på et dypdykk i Visma Calendar:

– Det du ser her, er noen av nøkkelfunksjonene for HR og automatisering av manuelle prosesser, forklarer Løken.

Glimrende HR-nyheter

Proplan HRM er, som tidligere nevnt, et HR-system som kan brukes som «master-program». Det vil si at alt som registreres i Proplan HRM automatisk blir oppdatert i lønnssystemet til bedriften. Da slipper bedriften å forholde seg til to eller flere system.

– Nå har vi lansert flere funksjoner for at denne pakken blir enda mer interessant for bedrifter som ønsker å automatisere og bli mer digitale på HR-siden, forteller utviklingssjef Ljosland, og fortsetter:

– Vi har nå støtte for digitalisering av dokumenter. Dermed blir det enkelt for HR-avdelingen å både publisere og vedlikeholde dokumentmaler, for eksempel arbeidskontrakter. Disse kontraktene blir da publisert til ledere med riktig informasjon til enhver tid.

Videre har Proplan lansert digital signering, noe som gjør denne prosessen enda mer sømløs og automatisert. Leder slipper altså å skrive ut dokumentet, men kan sende det til signering via Proplan HRM.

Dersom den ansatte ikke har en bruker hos bedriften, kan signeringen også sende via BankID og digipost.

Favoritt-funksjon blir enda bedre

En siste funksjon Proplan ser er mye brukt av HR, er «Nyheter». Det er nemlig mange i HR som trenger én kanal hvor de raskt kan få ut viktig informasjon til de ansatte. Dette så vi spesielt under coronapandemien.

– I Proplan HRMs nyhetsfunksjon er det lett å opprette saker, og det er mulig å velge om ansatte skal kunne kommentere eller like innleggene, sier Ljosland.

– Det som imidlertid er nytt nå, er at nyheter som opprettes vil vises som oppgaver på startsiden til de ansatte. På denne måten kan bedriften være sikker på at ansatte får med seg informasjonen som eksempelvis legges ut av HR, annonserer han videre.

De fleste funksjonene og integrasjonene som er tilgjengelig på datamaskinen, er også det på mobil.

– Dette har mange ventet på!

Når du bruker skybaserte system, som Proplan HRM og Visma Payroll, vil det fortløpende komme oppdateringer.

– Én funksjon jeg vet mange venter på nå, er automatisering rundt oppfølgingsprosessen av ansatte, såkalt «onboarding». Denne funksjonen vil gjøre det mulig for HR å lage ferdige prosesser som automatisk tilegnes de ansatte, sier utviklingssjef Ljosland.

For å få en «sneak peak» på denne splitter nye funksjonen, bør du se hele webinaret. I tillegg samarbeider Proplan tett med Visma om utvikling, noe du også får innblikk i dersom du klikker deg inn her.