Lesetid: 3 minutter

Her er fire gode grunner til at du bør flytte lønnskjøringen til skyen i 2021.

Lønnskjøringen bør skje i skyen i 2021. Slik er det bare. Tradisjonelle systemer som Huldt og Lillevik Lønn vil i løpet av kort tid fases ut – til fordel for helhetlige, moderne systemer som sørger for at lønnen går sømløst i skyen.

Dette vil si at du enkelt kan logge deg inn, foreta godkjenninger, registrere reiseregninger og føre timer hvor og når som helst. Vi har tidligere skrevet om hvorfor Visma.net Payroll er et godt system som en helhet.

Men hvilke konkrete funksjoner er det som gjør at lønnskjøringen vil bli lettere med et slikt system? Det er mange av dem – men her er fire av de viktigste:

1. Du slipper kostbare oppdateringer

Når du har et skybasert system vil det alltid oppdatere seg automatisk. Du slipper utgifter til drift og oppdateringer.

I tillegg til dette vil de automatiske oppdateringene alltid gjøre at de nyeste lover og regler ligger til grunn i systemet. Er det noe det siste året med pandemi har vist oss er det at ting kan endre seg raskt. Det er essensielt å operere med et oppdatert lønnssystem.

2. Masseoppdatering av transaksjoner

Jeg har snakket med flere regnskapsførere og lønnsansvarlige om dette, og en av fellesnevnerene som gjør hverdagen enklere er funksjonen for masseoppdatering av transaksjoner.

La oss ta et eksempel:

Bedriften din har hatt et knallbra år, og du skal utbetale en bonus til alle ansatte. At lønnsansvarlig skal bruke tid på å sitte å registrere hver enkelt transaksjon på hver ansatt er unødvendig tidsbruk.

Gjennom Employees, som er en del av Payroll, kan du enkelt masseregistrere transaksjoner, både variable og faste.

Men hvis tre av 500 ansatte skal ha en høyere bonus – hva gjør du da? Da kan du fortsatt kjøre en masseoppdatering. Du har nemlig mulighet til å gå inn og endre på ansattnivå, for så å kjøre alt samtidig.

Proplans lønnsekspert Øystein Enger gir deg svar på det meste du måtte lure på om Payroll i den siste episoden av vår podkast. Lytt her, eller søk den opp på Spotify eller iTunes!

3. Godkjenn når som helst, hvor som helst

Ledere kan enkelt godkjenne fra enten PC eller mobil. Det eneste du trenger er tilgang til internett. Du slipper å forholde deg til utallige dokumenter lagret på ulike plasser og systemer.

Ser det greit ut? Godkjenn.

Ser du noen mangler? Da avbryter du godkjenningen, legger ved en kommentar og den blir sendt tilbake til den ansatte.

Når den ansatte har korrigert det som behøves, sender den utlegget tilbake til leder for godkjenning – sømløst som bare det! Alle godkjenninger blir automatisk overført til lønnssystemet for utbetaling.

4. Digitale kvitteringer og utlegg

Via appen Visma Employee kan du enkelt registrere timer og utlegg fra mobilen. Ta et bilde av kvitteringen, legg den ved og send den av gårde til godkjenning. Stiftemaskinen og printeren kommer til å støve ned, men du vil få alle kvitteringer og utlegg registrert digitalt på samme plass.

Det er flere funksjoner som kunne blitt ramset opp, men én ting er sikkert:

Fremtiden er i skyen – og med Visma.net Payroll vil du være rustet for endringene som kommer.

Artikkelforfatteren

Mari Kjellesvik

Visma.net-trainee fra verdens navle, Etne, med master i logistikk og supply chain management. Brenner for logistikk og effektivisering!