Lesetid: 2 minutter

Det står for Enterprise Resource Planning, men det gjør deg gjerne ikke noe klokere. For å forklare det litt bedre er det et system som samler alle de ulike prosessene i et selskap, som økonomi, forsyningskjede, operasjoner, rapportering, produksjon, HR, osv. Dette gir deg innsikt i hele prosessen, fra A- til Å.

Hva er ERP?

Trenger du ERP?

Ja, det gjør du nok og du har sikkert ERP-system allerede uten å ha tenkt over det. Tenk på alle arbeidsoppgaver du gjør for å drive et firma: regnskap, personal, logistikk, prosjekt, timer, lønn og sikkert mye annet. Disse oppgavene kan være ganske komplekse, og krever gjerne at du har et system til å hjelpe deg å holde oversikten. Når du samler to eller flere av disse oppgavene i et system, kaller vi det ERP.

Mer tid til verdiskapning

I et moderne ERP-system samles alle de ulike prosessene i ett felles system hvor alle de ulike delene kommuniserer med hverandre. Med en effektiv og god informasjons- og prosessflyt fristiller du tid og ressurser i bedriften som heller kan brukes til verdiskapning.

Skreddersydd løsning tilpasset ditt behov

En ERP-løsning trenger ikke å være alt eller ingenting. Moduler kan kjøpes separat avhengig av den enkelte bedrifts behov. Fordi gode ERP-systemer kommer med velutviklede API-er kan man også uten problem koble på de fleste eksisterende systemer man allerede bruker for å skape et komplett økosystem som er skreddersydd til bedriftens behov.

Et praktisk eksempel

Se for deg en kunde som står på matbutikken med en pakke fiskegrateng i hendene. Kunden lurer på hva slags fisk som er i fiskegratengen, hvor den kommer fra og når den ble fisket. Med et ERP-system sikrer man sporing gjennom hele forsyningskjeden.