ERP-systemet sikrer effektiv og presis varehandel for Arctic Trucks

Integrasjoner og skybaserte løsninger når det kommer til ERP-systemet har vært helt avgjørende for oss. Alle systemene våre må snakke sammen sømløst og være oppdaterte til enhver tid, sier innkjøpssjef Ole Braathen i Arctic Trucks.

ERP
Bilde av to menn som prater foran en hall full av biler

Arctic Trucks

Holder til like utenfor Drammen, og har spesialisert seg på ombygging av firehjulstrekkere, både for private og kommersielle aktører. De driver også verksted og salg av deler og utstyr til trucker.

Bilde av logoen til Arctic trucks skrevet med hvite bokstaver

Riktig og rask levering

Selv om Arctic Trucks driver mye med styling av store biler, er de på mange måter en varehandelsbedrift med full logistikk, lager, innkjøp, regnskap, butikkdrift og mye mer.

For å få alt dette til å flyte, har de valgt Visma net ERP som kjernesystem i virksomheten sin. Det er et moderne, skybasert system med mulighet for mange integrasjoner.

Vi valgte dette systemet for sikker drift. Visma er et stort selskap som tar sikkerhet på alvor, noe vi synes er viktig. I tillegg har vi andre system tilknyttet, blant annet BX Software for lageret vårt. Det gjør at vi plukker varene riktig og raskt.

Bilde av mann med grått hår som er ute og står og snakker med noen
Ole Braathen
Innkjøpssjef i Arctic Trucks

– Alle systemene våre er knyttet sammen i sanntid. I løpet av året har vi også mål om å få på plass et verksted-system som kan kobles sammen med de andre, fortsetter Braathen.

Hemmeligheten bak gevinst

Jan-Elling Skaugerum, rådgiver for varehandelen i Proplan, understreker at leveranseeffektivitet og -presisjon blir stadig mer nødvendig i bedrifter som driver med nettopp varehandel. I effektivitet og presisjon legger han at rett kunde får rett vare til rett tid, i tillegg til at leveransene kan spores.

BX Software, som Arctic Trucks benytter som en del av sitt system, har løsninger for akkurat lagereffektivisering. Hva er det kundene oppnår ved å bruke deres løsninger?

– Vi er opptatt av å høre hva kundene ønsker og trenger – de har nemlig ulike behov. Hemmeligheten er imidlertid at dersom du har god nok presisjon, får du også effektivitet. Når du har god nok presisjon og virkelig kan stole på systemet, det er da du kan hente ut gevinsten, forklarer daglig leder Sven Tore Iversen i BX Software.

Effektiv og presis lagerhåndtering vil si at rett kunde får rett vare til rett tid, samt at leveransene kan spores.

– Eliminerer slurvefeil

Presisjon vil altså si å plukke rett vare i henhold til hva som ligger i ordren. Videre er det også lagertelling og mindre svinn, for eksempel ved at varer feilplukkes. Alt dette er verdifullt for varehandelsbedrifter.

– Men selv om dette helt klart er viktig, er den reelle, store verdien at bedriftene kan gi et løfte til kundene om at de leverer bare ved å slå opp i systemet. Det er ikke behov for å fysisk sjekke på lageret, og i systemet elimineres slurvefeil. Dette betyr at økt presisjon ikke fører til tapt arbeid, men mindre arbeid, sier Iversen.

Vil du vite mer? Send inn skjemaet så tar vi kontakt!

Ved å sende inn skjemaet bekrefter jeg at jeg har lest og godtatt Proplans Personvernerklæring.

Du kan også ringe eller sende oss en e-post

📸: Proplan AS