SSO er superfornøyd med samarbeidet med Proplan Regnskap

Økonomi- og administrasjonssjef Lena Hareide-Skimten hos Stavanger Symfoniorkester, SSO, og regnskapskonsulent Birgitte Strand hos Proplan Regnskap, fant tonen umiddelbart da de som nyansatte i hver sin bedrift tok fatt på samarbeidet.

Regnskapsbyrå
Bilde av et symfoniorkester med mange musikanter som holder instrumenter
Året 2022 var så vidt i gang, og det var Lena og Birgitte også, på hver sin kant av SSOs regnskap. For Birgitte var det helt naturlig i oppstartsfasen å ta en grundig gjennomgang og sette seg godt inn i detaljene. Det syns Lena var en kjempefordel da hun kom inn som økonomiansvarlig i SSO et par måneder senere.

Jeg var helt ny i stillingen og hadde mye å sette meg inn i. At Birgitte, med sin fagkompetanse, hadde kontrollen på regnskapet, var en stor trygghet for meg.

Profilbilde av Lena Hareide-Skimten
Lena Hareid-Skimten
SSO

Birgitte har jobbet med regnskap i 25 år

Og hun har vært regnskaps- og administrasjonsleder i flere bedrifter. I tillegg til økonomi- og administrasjonsutdannelsen, er hun også Canmag og Adjunkt med opprykk innen økonomi, kompetanse-utvikling og rekruttering. Hun satte seg dermed med letthet inn i SSOs og Lenas situasjon.

– Jeg har vært her i Proplan i snart 2 år og trives veldig godt. Ved siden av å fungere som kundeansvarlig for et utvalg av Proplan Regnskaps kunder, er jeg også regionleder ved kontoret i Stavanger.

Profilbilde av Birgitte Strand

SSO var en av de første kundene Birgitte tok fatt på i ny jobb og hun er enig med Lena – det var full klaff allerede fra første samtale.

– SSO er en spennende kunde og jeg syns det er utrolig kjekt å kunne bidra til at Lena får en bedre hverdag. Både i form av de oppgaver jeg avlaster henne med, men også ved å være back-up skulle noe skje, med den tryggheten den gir.

Stavanger Symfoniorkester

Stavanger Symfoniorkester, SSO, ble grunnlagt i 1938 og regnes som et av Skandinavias mest fremgangsrike orkestre. Det består av 85 musikere fra hele 23 ulike nasjoner, ledet av sjefdirigent Andris Poga. Produkter fra Proplan: Proplan Regnskap, OneStop Reporting.

Stavanger symfoniorkester sin logo med navnet skrevet i hvite bokstaver

Å ha Birgitte og Proplan Regnskap på laget, gjør SSO mindre sårbare

– Vi er bare 2 stykker på økonomi; meg og administrasjonssekretæren, som har ansvaret for å kontere bilag og kjøre lønn. Da er det trygt å vite at det finnes en back-up om en av oss skulle bli syke. Det er jo ikke aktuelt å ikke betale ut lønn, for eksempel.

Birgitte, med sin fagkompetanse og raske responstid er derfor både en trygghet og en nødvendighet for å få det til å gå rundt med lav bemanning.

– Med Proplan Regnskap i ryggen, vet jeg at noen kan steppe inn og ordne opp på kort varsel om vi skulle være så uheldige at det blir nødvendig.

Lena opplever at det er mange fordeler ved å ha ekstern regnskapsfører

– Det at regnskapsføreren sitter i et fagmiljø og alltid er oppdatert, er en kjempefordel. Jeg har ikke kapasitet til å sette meg inn i alle krav og endringer som skjer. Det har Birgitte.

I tillegg gir erfaringsutvekslingen blant regnskapsførerne hos Proplan merverdi for SSO som kunde, i form av tips om andre og lurere måter å gjøre ting på. En regnskapsfører som jobber med flere kunder vil nemlig kunne se verdien av å overføre lærdom fra en kundes behov, til andre kunder.

– Birgitte er flink til å tenke nytt ved utfordringer, og hun er god på å se løsninger. Det setter jeg utrolig stor pris på. Hun overfører læring fra en kunde til en annen og ser det store bildet.

Proplan tilbyr full pakke

Birgitte kontrollsjekker regnskapet i Tripletex og avstemmer dette. SSO bruker i tillegg OneStop Reporting. Og her kommer en annen viktig Proplan-ressurs inn, nemlig konsulent Carl Kaspar Strømme. En knallgod konsulent, ifølge Lena, som har hjulpet henne med å perfeksjonere rapporter, prognoser og budsjetter.

– Sammen med Carl Kaspar og Proplan er alt satt opp slik at jeg enkelt tar ut de rapportene og oversiktene jeg trenger fra OneStop Reporting. Med et lite tastetrykk. Det var en vei å gå for å komme dit vi er nå, men jeg er utrolig fornøyd med at alt nå bare funker. Og om det er noe som ikke gjør det, får jeg hjelpen jeg trenger til å få det på plass.

Totalpakken Proplan tilbyr, og den tryggheten dette samarbeidet gir, forenkler med andre ord hverdagen til Lena, veldig.

Vurderer du å benytte deg av et eksternt regnskapsbyrå?

Et eksternt regnskapsbyrå som Proplan Regnskap er en god løsning om du trenger hjelp til litt, eller til alt. Vi kan nemlig ta hele regnskapet, hele lønnen, eller deler av det. Midlertidig, eller på permanent basis. Vi er også supergode på rapportering og rådgiving, om det er det du trenger.

Vi har som mål alltid å gjøre jobben så enkel og effektiv for våre kunder som mulig. Med brukervennlige systemer og programvare fra kjente leverandørerreduserer vi manuelt arbeid og automatiserer de oppgaver som tillater det. Med god systeminnsikt og bistand fra IT-eksperter i søsterselskapet Proplan AS kan vi levere den rette løsningen med tilhørende tjenester til din bedrift.

Vil du vite mer? Send inn skjemaet så tar vi kontakt!

Ved å sende inn skjemaet bekrefter jeg at jeg har lest og godtatt Proplans Personvernerklæring.

Du kan også ringe eller sende oss en e-post

📸: SSO, Proplan