Lesetid: 3 minutter

Mannskapsliste – Det er enklere en du tror

Registrer deg inn og ut av byggeplass med enkle tastetrykk på mobil. Du trenger hverken anleggsterminal eller ekstra utstyr. Enkelt, ikke sant?

Fra 1. juli 2017 ble det lovpålagt å føre elektroniske mannskapslister på byggeplass. En måte å gjøre dette på er via elektronisk registrering av HMS-kort på anleggsterminal. Men visste du at det er et alternativ? – uten bruk av anleggsterminaler eller ekstra utstyr?

Ved å bruke Proplan Mannskapsliste kan personer som skal inn på byggeplassen logge seg inn og ut ved hjelp av egen mobil. Dataene blir overført direkte og gir total oversikten over alle som er på byggeplassen.

Hvordan fungerer det?

Mannskapsliste steg for steg.

På hver byggeplass er det en egen link for inn- og utlogging. Den står oppført på skilt ved inngangen. Har du på geolokasjon på mobilen vil den automatisk finne nærmeste byggeplass. Ingen anleggsterminaler eller ekstra utstyr er nødvendig.

Når ansatt/gjest ankommer byggeplassen stempler de inn via egen mobiltelefon.

Ved innlogging får du ulike alternativer å velge mellom. Du kan velge å knytte deg til et prosjekt, bytte mellom forskjellige lokasjoner, eller bare stemple inn/ut.

Mannskapslisten i Proplan Time blir automatisk oppdatert ved innlogging og gir en god oversikt i sanntid på prosjekt, lokasjon og person.

Når personen forlater byggeplassen logger man seg ut igjen via samme link på telefonen.

Hvordan registrere seg første gang.

Hvis det er første gang personen er på en av selskapets byggeplasser så registrerer de sine kontaktopplysninger og HMS-kort før de logger seg inn. Når en ansatt/gjest har registrert seg hos dere, gjelder dette alle selskapets byggeplasser. Hvis personen er ansatt eller tidligere registrert er det bare å trykke «logg inn» uavhengig byggeplass.

Sanntidskontroll av HMS-kortet.

Mannskapsliste på mobil

Mannskapsliste på mobil

Første gang du skal bruke Proplan Mannskapsliste må du registrere inn ditt HMS-kort. En automatisk sanntidskontroll kobler HMS-kortets informasjon mot Brønnøysundregisteret. Da sjekkes gyldighet på kortet, arbeidsgiver og arbeidsforholdet. Verneombud, byggherre og andre med HMS-ansvar har mulighet til å kontrollere i ettertid om arbeidstakernes kort er gyldige. Det er mulig å sette opp automatiske kontroller etter definerte tidsintervaller eller sjekke manuelt.

Funksjonalitet i Proplan Mannskapsliste

Meldingssystem

Det er mulig å sende melding til alle ansatte i bedriften, ansatte på en spesifisert lokasjon eller til et definert utvalg. Meldingene kan leveres i løsningen, på e-post eller sms. En smart funksjonalitet med tanke på informasjonsdeling eller ved situasjoner som evakuering og andre uforutsette hendelser.

Kartfunksjonalitet

I løsninger er det en egen kartfunksjon som viser på hvilken byggeplass de ansatte befinner seg til enhver tid. Dette gir en god oversikt over de interne ansatte, samt gjester geografisk.

Administrasjonsverktøy

I administrasjonsverktøyet har en alltid fullstendig oversikt. Du har kontroll over personell som har registrert seg på byggeplass og vil ha mulighet til å kunne registrere nye brukere. En kan sortere på firma og verifisere den informasjonen som er registrert. Her vil det også være mulig å manuelt bekrefte eller deaktiver brukere.

Automatisk timeregistrering basert på byggeplasslogging

Ved aktivering av tilleggsmodul for timeregistrering kan dataene på egne ansatte overføres timelisten til vedkommende. De kan også om ønskelig tilknyttes prosjekt basert på byggeplasslokasjon. På denne måten vil timeregistreringen gå enda enklere. Den ansatte trenger bare kontrollere og overføre listen til godkjenning – gjerne fra egen mobil.

Fordeler med Proplan Mannskapsliste

Unngå investering i dyrt ekstrautstyr og anleggsterminaler

Den store fordelen med dette systemet er at man slipper kostnader til kjøp og vedlikehold av anleggsterminaler, og du vil aldri komme i en situasjon hvor anleggsterminalen er ødelagt. Hvis ønskelig kan man ha et nettbrett tilgjengelig for besøkende som har glemt sin mobiltelefon.

Oppfyll myndighetens krav på en enkel måte

Oversiktslister blir automatisk generert i løsningen og tilfredsstiller de gjeldende kravene i byggherreforskriften.

Mulighet for utvidelser og integrasjoner

Systemet inneholder moduler for fullverdig timeregistrering og kvalitetssystem som kan aktiveres ved behov. Disse systemene er fullintegrerte og kan videre integreres mot eksterne systemer som ERP, Lønn etc.