Lesetid: 2 minutter

Proplan HRM har en ny, spennende modul som digitaliserer onboarding av nye ansatte. Den sikrer at oppstarten i ny jobb blir gjennomført på en effektiv og god måte. Dette er til stor glede for den nyansatte, ledere og HR-personell.

I et nylig avholdt webinar går produkteier Sunniva Lomeland og utviklingssjef Tor Ommund Ljosland gjennom hvordan onboarding fungerer med Proplan HRM.

Du kan se hele webinaret lengre ned i denne artikkelen.

Dårlig onboarding koster deg dyrt

Det å ikke beholde nyansatte, kan koste bedriften en god del penger. Ifølge HR-magasinet kan det å miste et høyt skattet talent koste virksomheten et beløp tilsvarende 1,5 ganger årslønna.

Da snakker vi om flere hundretusener av kroner, kanskje over én million dersom årslønna er høy!

Ifølge Bauer Media er det 69 prosent større sannsynlighet for at en ansatt som får en velorganisert onboarding blir værende i bedriften.

Faktisk kan et godt onboardingprogram sikre at den nyansatte forblir ansatt i opptil tre år.

Slik onboarder du med Proplan HRM

Under «personaladministrasjon» i Proplan HRM har det kommet et nytt punkt som heter «prosessmaler», og der ligger det en mal for onboarding.

– Dersom det lages en ny onboarding-prosess her, kommer det opp ei linje med oppgaver som skal gjennomføres både før og etter første arbeidsdag, sier produkteier Lomeland, og fortsetter:

– Videre har det kommet et nytt punkt under «personal» som heter nettopp «onboarding». Der får du som HR-ansvarlig opp et dashbord som viser alle pågående onboarding-prosesser i bedriften, og fullføringsgrad av disse.

Når du oppretter en ny ansatt under onboarding i Proplan HRM, får du opp en rekke valg. Du kan, blant annet, plotte inn oppstartdato, prøvetid, arbeidssted og -tid, laste ned dokumenter som skal signeres, samt annet som må ordnes i en oppstartsfase.

– Vi bruker selv dette onboarding-programmet internt, og det funker utmerket, spesielt for ledere og HR, sier utviklingssjef Ljosland.

For de som bruker Proplan HRM via app, overføres endringer via mobil selvfølgelig også til PC-versjonen.

Se webinaret her.

Møt oss på Peopletech

Vil du lære mer om hvordan Proplan HRM fungerer, enten det gjelder onboarding eller annet, kan du klikke deg inn på proplan.no og booke et møte med oss.

Seinere i høst, nærmere bestemt 29. september, stiller Tor Ommund Ljosland og Sunniva Lomeland fra Proplan Utvikling på Peopletech. Der kommer Ljosland og Lomeland til å holde et foredrag om hvordan modellen for onboarding i Proplan HRM er utviklet.