– Barneoppdragelse er en viktig del av digitaliseringsreisen

By 04/04/2019 mai 10th, 2019 Blogg
2 minutter

I 2007 mottok Proplan tre prosent av sine supportsaker via digitale kanaler. Hjørdis Vassbø Matland (kundekonsulent) har siden da erfart litt av en digitaliseringsreise. I dag kan hun skilte med opp mot 90% digitale henvendelser, og en rigg som sømløst integrerer kunde, support og konsulent.

Proplan-Support

Har Proplan Norges blideste kundekonsulent?

Verden går fremover
Hjørdis forteller at når digitaliseringen var i startgropen var det mer eller mindre som å jobbe med håndsveiv. «Vi kopierte og limte inn til den store gullmedalje, og prosessene var tungrodde og manuelle.» Hjørdis var den første personen som ble ansatt på kundesenteret til Proplan i 2007, og har siden oppstart jobbet med å digitalisere og forenkle prosessene.

«Dersom vi ikke hadde digitalisert prosessene på support måtte vi ha rigget oss annerledes. Når vi fjerner tidstyver og manuelle prosesser, muliggjør dette mer tekniske kompetanse og support i bakkant.»

Hvordan lykkes med digitalisering?
Det høres kanskje litt banalt ut, men det er jo en slags barneoppdragelse vi driver med sier Hjørdis med et glimt i øyet. Hun forteller at det er viktig å legge ting frem på en pedologisk riktig måte, og ting kan aldri forenkles nok, eller sies for ofte. Nordmenn er flokkdyr som ofte er skeptiske til endringer, så det er viktig å lede an med en støttende hånd.

Intern forankring er også vesentlig. Proplan har ikke noe ventemusikk! Det er godt forankret i bedriften at når alarmen går – da er det «alle mann til pumpene».

Skreddersøm i skyen
Når Proplan stod ved et veiskille mellom utdaterte manuelle prosesser og digitalisering gjennom nye systemer var skreddersøm et viktig stikkord. I senere tid har også deler av systemet funnet sin vei opp i skyen, noe som gir større fleksibilitet.

«En enkel sak som muligheten til å laste opp et skjermbilde har gitt stor verdiskapning for Proplan sin supportavdeling – også enkle løsninger gir store muligheter»

Veiskille
Står du ved et veiskille hvor du ser behovet for å digitalisere bedriften din? Er du usikker på hvor du skal begynne, eller ønsker du bare en trygg hånd å holde i? I over 25 år har Proplan gitt råd, implementert og utviklet programvareløsninger for våre kunder. Vår kompetanse og løsninger forenkler viktige prosesser i bedriftene.

Hvem er Proplan?
Proplan er en av Norges største Vismaforhandlere. Vi leverer programvare fra markedsledende leverandører, samt egenutviklede løsninger. Sertifiserte konsulenter innen ERP, CRM, HR og Lønn står klare til å bistå.

Kontakt oss i dag!