Lesetid: < 1 minutter

Visma er i prelanseringsfasen på ERP systemet Business NXT. Fra før har Visma det skybaserte ERP systemet Visma.net ERP. Hva er forskjellen på disse to, og hvilke fordeler skiller dem?

Som senior løsningsarkitekt i Propan AS får jeg flere spørsmål rundt akkurat dette. Med inngående kjennskap til begge systemer skal jeg forklare hovedforskjellene mellom disse og hvilke fordeler Business NXT tilbyr forteller Livar Byberg i Proplan.

Begge systemer følger disse gylne reglene:

  • Alltid oppdatert
  • Alltid tilgjengelig
  • Alltid sikkert

I markedet er systemene klart separert:

Funksjonelle forskjeller

Visma.net ERP er en standardisert løsning innenfor finans og logistikk. Spesial løsninger og tilpassninger ønsker man å holde utenfor i andre systemer eller via tredjeparts løsninger.

Business NXT er en ERP løsning innen finans og logistikk med mulighet for å lage egendefinerte felter, skjermbilder, prosesser, integrasjoner etc.

Enkelt svar?

Det kan gjerne virke som Visma.net ERP er for deg som ønsker standard løsning, og Business NXT for deg som ønsker tilpasset, men svaret er dessverre ikke så enkelt. Som regel ligger det et sted i mellom. Det vi kan si uten tvil, er at begge systemene har fordeler og ulemper. For å avklare hvilken løsning som passer best for din bedrift og deres prosesser gjør vi en helhetlig vurdering.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon og veiledning for hvilken løsning og retning som passer for din bedrift.