Lesetid: 3 minutter

– Ambisjonen er at Visma Business NXT skal være det ledende ERP-systemet for mellomstore og store virksomheter. Nysatsningen er drevet av teknologi, automasjon og innovasjon, forklarer teamleder Hjalmar Nergaard.

Torsdag 8. september arrangerte Proplan seminar samtidig i hele fem byer for å vise fram nettopp Visma Business NXT (VB NXT). Proplan har forberedt seg godt den siste tida for å hjelpe nye og eksisterende kunder på denne spennende reisen til skyen.

– Vi har rådgivere og konsulenter som har analysert, implementert og utviklet ERP-løsninger i Norge gjennom de siste 30 årene. Nå har vi solid leverensekraft med flere dedikerte roller direkte mot VBNXT, sier Livar Byberg, senior løsningsarkitekt i Proplan.

Lengre ned i saken kan du se en presentasjonsvideo der produktsjef David Aarstein viser fram VB NXT.

Gjenbruk fra «jord» til sky

Visma Business NXT er en skybasert løsning, utviklet helt fra bunnen av. Systemet har et «DNA» som skal sikre en effektiv produksjonslinje. Overgangen skal være enkel for de som allerede bruker Visma Business, som har en rik og velprøvd datamodell fra før.

– Vi gjenbruker rett og slett datamodeller og funksjonalitet. Dermed kan kunnskapen bedriften allerede har også gjenbrukes, sier Nergaard.

– Rent teknisk bruker VB NXT samme datamodell som On Prem. Det betyr at det ikke er nødvendig å konvertere dataene, men kun flytte dem til skyen, utdyper han.

Og for de som ikke kjenner til Visma Business, er dette et av Norges største ERP-system.

– Visma Business er velprøvd og velutviklet over 30 år. Nå har vi imidlertid fått den nye generasjonen VB NXT, som kombinerer god funksjonalitet med moderne teknologi. Alt dette løfter vi opp i skyen, forklarer produktsjef David Aarstein i videoen som ble vist på Proplans seminar.

Med andre ord, de som kjenner til Visma Business i dag eller har brukt det tidligere, kan fortsette å bruke den kompetansen og de rutinene de har også videre i ny sky-teknologi.

Proplan er klare for Visma Business NXT

Vurderer bedriften din å satse på hyperaktuelle VB NXT, er Proplan klare for å hjelpe dere på veien:

– Proplan har gjennom mange år posisjonert seg som én av de fremste leverandørene av Visma Business i det norske markedet. Det betyr at konsulentene våre har de aller beste forutsetninger for å hjelpe kundene med skyreisen til VB NXT, sier Jon Vegusdal, regionsdirektør for sør i Proplan.

– Vi fokuserer på å optimalisere forretningsprosessene, som videre bidrar til at kundene får økt konkurransekraft i et tøft og urolig marked, fortsetter han.

Proplan Regnskap, ett av søsterselskapene til Proplan AS, tilbyr god innsikt og bistand til bedrifter som vil bytte økonomi- og regnskapssystem. I tillegg til å levere egenutviklede system, som Proplan HRM, samarbeider Proplan Regnskap med andre anerkjente merkevarer. Nå er regnskap-teamet drillet i VB NXT. 

Proplan Utvikling, selskapet bak Proplan HRM, er også klare til å sette i gang med framtidens ERP-system VB NXT. De har allerede god erfaring med å integrere Visma-produkter med løsningene til Proplan. 

VB NXT-seminarene til Proplan ble arrangert i Stavanger, Haugesund, Kristiansand og Oslo. Til sammen var det over 189 påmeldte! Det var, med andre ord, svært bra oppmøte, god stemning og mange givende samtaler.