3 minutter

Visma.net – Er det rett for deg?

Å finne den rette kan være vanskelig – det gjelder også ved valg av ERP system. Mange snakker om å gå i skyen, men hvordan kan du være sikker på at det er riktig for din bedrift? Og hva bør du tenke på hvis du vurderer Visma.net?
«Mange ulike bedrifter kan bruke Visma.net, men de viktigste suksessfaktorene er at man som kunde er endringsvillig, fremtidsrettet og ønsker høy grad av automatisering.» sier Visma.net konsulent Magnus Vadla.

Endringsvillighet

Visma.net er Visma sitt skybaserte ERP system, og det er virkelig «født» i skyen, noe som innebærer at det er bygget fra bunnen av for å kunne tilpasse seg mulighetene som skyen gir i forhold til tilgjengelighet og automatisering. Visma.net er ikke en kopi av Visma Business eller Global flyttet opp i skyen.

«Hvis du synes det er en fryd å føre bilag og gjøre manuelle rutineoppgaver så er ikke Visma.net noe for deg.», konstaterer Vadla. «Litt av poenget med å gå i skyen er at du må være villig til å gjøre noen endringer internt for å få det beste ut av systemet. En av de største gevinstene med et skybasert system ligger jo i automatiserte arbeidsprosesser. Det vil kunne spare bedriften for tid, kostnader og menneskelige feil, men kunden må være endringsvillig og fremoverlent. Det er det ikke alle som er enda. Men jeg er redd at hvis man holder igjen for lenge så vil dette svekke konkurransekraften til bedriften.» sier Vadla. BI-lektor Bo Hjort Christensen sa det samme under konferansen «ERP Systemer» i 2017: Bedrifter tar en høy risiko når de drøyer med å investere i ny ERP-teknologi.

Automatering

Magnus Vadla er Visma.net konsulent i Proplan, og representerer på mange måter den nye generasjonen av fremtidens ERP eksperter. På samme måte som de unge i dagens arbeidsliv forventer han at ting går raskt, er selvforklarende og at informasjonen er tilgjengelig når han trenger det. Å jobbe med Visma.net som arbeidsfelt er derfor midt i blinken. «All funksjonalitet er lagt opp til å støtte opp om automatiseringstankegangen. Fra ordre til leveranse til faktura og betaling – det skal i prinsippet gå automatisk. Man legger inn sjekkpunkter for kontroll, så den egentlige jobben du gjør er å sjekke evt. avvik som oppdages.» forklarer Vadla.

Matchmaking

Selv om det for tiden er høy interesse for Visma.net er Proplan opptatt av at den viktigste jobben vi gjør er rådgivning – uavhengig av systemet kunden velger å bruke. Vi er opptatt av å ha langsiktige kunderelasjoner og da må vi være sikre på at systemet vi tilbyr er det som løser kundens problem best. Det er jo nesten litt som dating – vi lærer hverandre å kjenne og ser om det kan bli en match. Noen ganger er det full klaff med en gang, som f.eks med kunden Continyou. De hadde behov for standard regnskap og avansert handelslogistikk. Samtidig er de i sterk vekst og måtte ha et system som behersket et høyt transaksjonsvolum – dermed ble automatisering viktig. De ansatte reiser mye rundt i verden og tilgjengelighet var derfor essensielt – at systemet skulle være i skyen var et ufravikelig krav. «Sånn sett var det helt naturlig å anbefale Visma.net som et trygt valg» sier Vadla.

Begynn tankeprosessen nå!

Visma.net er ikke lenger kun en løsning for SMB markedet, men kan håndtere stadig større selskaper. Siden løsningen er skalerbar og kan integreres med andre systemer, kan systemet følge bedriftens vekst uten at man må bytte ut ERP systemet. Det er en rivende utvikling på feltet og bare i år vil Visma komme med flere tilleggsmoduler til Visma.net, samtidig som stadig flere integrasjonspartnere lager gode tilleggsløsninger.

Administrerende direktør Odd Ingve Garpestad utdyper; «Vi har nå et overgangsvindu mellom jordbaserte og skybaserte systemer. Så toget går ikke akkurat nå for alle, mange kan bli stående på perrongen en stund til. Selv trives jeg veldig godt i dette hybride vinduet av jord- og skysystemer og får det beste fra to verdener. Mine medarbeidere tar i bruk enklere selvbetjeningsløsninger direkte i skyen når de for eksempel skal godkjenne fakturaer eller føre timer. Samtidig kan proffbrukerne i administrasjonen fortsatt bruke det jordbaserte kjernesystemet som allerede fungerer godt og som gjerne er tilpasset og finjustert over mange år.»

Les bloggen

Min generelle anbefaling er følgende «Behold det som fungerer, men legg ny funksjonalitet i Skyen. Her ønsker vi i Proplan å være en nær sparringspartner og rådgiver.»

Magnus Vadlas topp 5 favoritter i Visma.net

Vi spurte Magnus hva hans personlige favorittfunksjoner i Visma.net er:

  • Automatisering – Mange av funksjonene i Visma.net kan kjøres automatisk etter ønskede tidsplaner.
  • API – Visma.net har et bredt API som åpner utallige muligheter for integrasjon med annen software. Kan ha store synergieffekter med pkt 1.
  • Egendefinerte attributter. Muligheten for å definere egne attributter på blant annet varer og kunder åpner for større grad av kontroll og rapporteringskvalitet.
  • Spesialbygde spørringer. Vi kan skreddersy spørringer for å dekke kundens spesifikke informasjonsbehov.
  • Kan også kombineres med pkt 3.
  • Alt kan eksporteres til Excel. Alle elsker Excel.