Lesetid: 3 minutter

Det er mange grunner til å at lønnskjøringen din bør skje i skyen. Den viktigste: Om en stund har du ikke noe valg.

Det snakkes stadig om automatisering, digitalisering og evnen til å holde seg relevant.

Nå tror ikke jeg at en bedrift kun holder seg relevant dersom de bytter til et skybasert lønnssystem – men jeg tror det kan være med å bidra. 

Dere som bedriftsledere har mange oppgaver dere må håndtere og vedlikeholde. Tungvinte løsninger for lønnskjøring burde ikke være en av dem. Tvert om burde lønnssystemet forenkle arbeidshverdagen din.

Tiden er inne for å flytte til skyen

Visma satser nå for fullt på sitt skybaserte lønnssystem Visma.net Payroll. Det betyr at slutten for det tradisjonsrike systemet Huldt & Lillevik blinker i horisonten.

Litt vemodig, kanskje. Men tiden er inne for å la yngre, skybaserte krefter ta over.

Og Visma Payroll er rett og slett en oppgradering. Systemet er designet for små og mellomstore bedrifter, og har et brukergrensesnitt som er enkelt å forholde seg til både for sluttbruker og administrator.

Fordi det er skybasert har man full tilgang i nettleser, på nettbrett og mobil. Programmet er utviklet basert på moderne lønn- og HR-arbeid, og har stadige oppdateringer som er med å forenkle og forbedre funksjonalitet i systemet.

Proplans lønnsekspert Øystein Enger gir deg svar på det meste du måtte lure på om Payroll i den siste episoden av vår podkast. Lytt her, eller søk den opp på Spotify eller iTunes!

Du kan selv påvirke utviklingen

Skybaserte løsninger innebærer at oppdateringer lanseres på samme tid for alle brukere. Du slipper derfor å booke konsulenttid for å oppdatere systemet. Dette betyr også at du slipper kostnaden knyttet til drift og oppdatering.

I tillegg har du som bruker mulighet til å melde inn ønsker for programmet, enten direkte til Visma, eller via oss som partner. I praksis betyr det at du ved bruk av systemet har anledning til å påvirke utviklingen av det.

Ved bruk av Payroll kan du også enkelt legge til andre HRM-funksjonaliteter som snakker sammen. Eksempler på dette er utleggsregistrering, timeføring og oversikt over de ansatte. Alt dette vil fungere som inndata for Payroll, og kan legges til lønnskjøringen. Videre fra Payroll kan du hente ut lønnsslipp (både på norsk og engelsk) gjennom Payslip. Systemet snakker med Altinn, slik at innrapportering av A-melding skjer på en enkel og elegant måte.

Det trenger ikke være vanskelig

Overgang fra et lønnssystem til et annet kan gjerne virke som en tung og vanskelig prosess. Det trenger det ikke å være.

Enhver endring krever omstilling og vil by på visse utfordringer – å si noe annet er usant. Det som da er viktig å huske er at gevinsten ved å gjennomføre en endring er større enn utfordringene – i hvert fall om det er den rette endringen for deg.

Og det kan jeg love deg at denne endringen er.

Artikkelforfatteren

Janette Hansen

Visma.net-trainee med mastergrad i økonomi. Hun er i tillegg over snittet god i karate og fransk. Snakk om multitalent!