Lesetid: 2 minutter

Et par timers arbeid med å sette opp en automasjon sørget for at 5000 timer manuelt arbeid blir spart i året. Det sier litt om mulighetene som ligger i Visma.net.

Det er egentlig få ting jeg kan mye om.

Veibygging, produktutvikling, vareproduksjon, chatbot-utvikling, husbygging, grønnsaksdyrking, transporttjenester, sminkeimport og oljeproduksjon.

Alle gode gode eksempler på aktiviteter der jeg ikke burde få lov til å ta noen viktige avgjørelser.

Men det finnes noe som jeg – og vi i Proplan – sannsynligvis kan bedre enn deg.

For hva har avstemming av konto 2961, oppsett av svensk momshåndtering og avansert rapportoppbygning til felles?

At du ikke skal behøve å bruke tiden din på det.

Du skal fokusere mest mulig på kjernevirksomheten din, og ikke bruke tid på teknisk systemgymnastikk.

Én automatisering sparte 5000 timer

Forrige uke satte jeg opp en Visma.net-automatisering for en kunde. Visma.net er et ERP-system som er fullspekket av slike automatiseringsfunksjoner.  Denne gangen var det ordrebehandling det gjaldt. 

Kunden estimerte at hvis dette skulle gjøres manuelt, ville det ta cirka tre minutter per ordre. Med automatiseringen? Ikke ett sekund engang. 

Den nevnte kunden planlegger å ha over 100 000 ordre neste år. Noen timers arbeid med automatisering har altså spart 5000 timer – eller nesten tre hele årsverk.

Bruk noen som kan faget

Noen ting er imidlertid ikke så rett frem at de kan standardiseres og automatiseres på denne måten. 

Disse funksjonene er likevel kritiske for at du skal kunne ha god kontroll på og oversikt over aktiviteten til din bedrift. Her kommer vår kompetanse inn i bildet.

Proplan har dyktige systemkonsulenter og regnskapsførere som har kunnskap som er skreddersydd for å løse disse kompliserte problemene. 

Sammen med kundene våre kan vi finne gode løsninger på de behovene og utfordringene dere har i økonomisystemet deres. 

Du ville ikke bygget huset ditt selv om du ikke kunne faget. Du ville leid inn noen som kan det. Når det gjelder muligheter for standardisering og automatisering eller manuelt oppsett og gjennomgang av regnskapet, er det der vi i Proplan har vår kompetanse. 

Så kan du heller bruke energien og tiden din på å nå målene dine med bedriften din.

Artikkelforfatteren

Eirik Morken

Visma.net-trainee og nyutdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Eirik er et ungt supertalent med god humor og enda bedre penn.