Lesetid: 3 minutter

De satset både hus og hjem da de startet opp, gjengen i Easee. Troen på konseptet var så sterk: En smart billader som ville revolusjonere privatmarkedet.

De tenkte at det kunne gå bra. Men ikke alle ante hvor bra det faktisk skulle gå.

 

Easee traff markedet med et smell. Salget tok fullstendig av. Selskapet, som nylig mottok den prestisjefylte Red Dot Award for godt design, setter nye salgsrekorder omtrent daglig. 

I september 2021 kunne Easee feire 300 000 produserte ladere. Et hårete mål fra 2019 var nådd! 

Easee er allerede etablert i Storbritannia, Nederland og Tyskland, og selger til enda flere land. Det blir garantert flere etableringer i årene som kommer.

Hvordan i all verden håndterer man en så eksplosiv vekst, der behovene for endrer seg omtrent ukentlig etter hvert som selskapet når nye høyder?

Utrolig lærerikt for oss i Proplan

Ørjan Myhr, Regionsjef Stavanger i Proplan

Noe av den utfordringen fikk softwareleverandøren Proplan. Regionsjef i Stavanger, Ørjan Myhr, forteller at det har vært utrolig lærerikt å bli med på Easees utrolige reise.

– Det behovet de kom til oss med, endret seg dramatisk. Vi følte på et stort ansvar og det var enorm tillitserklæring for oss at Easee ville lytte til våre råd om hvordan de burde legge opp sitt systemlandskap for å håndtere det som var i ferd med å skje, forteller Myhr.

Planen var i utgangspunktet at de skulle ha et lager med ladere. Etterspørselen ble så enorm at behovet i mye større grad ble effektiv ordrebehandling for å holde kontroll på alle bestillinger.

For selskaper i vekst oppstår det gjerne nye produktideer, markeder og forretningsmodeller underveis.

– For Proplan er det viktig at vi blir involvert i denne utviklingen. Da kan vi gi de beste rådene. Hos Easee har vi virkelig blitt tatt til råds. Sammen har vi tatt noen viktige veivalg underveis.

For én ting er å oppleve vekst. En helt annen er å håndtere den riktig. Og her har Easee virkelig gjort noe riktig.

 

 

ERP er en viktig del av Easee

Rita Bach Omdal, Chief Operating Officer & Styreleder i Easee

I dag bruker Easee Visma.net-suiten, som er satt sammen av flere løsninger – med Visma.net ERP i «sentrum». Og som Rita Bach Omdal, COO i Easee, så fint sier: – ERP i kombinasjon med de andre forretningssystemene våre er en viktig del av firmaet.

Å ha en slik innstilling – å innse at økonomisystemet er en viktig kjerne i virksomheten – er helt avgjørende for å lykkes.

– Vi i Proplan har sjelden sett en kunde som tar så stort ansvar for eget «systemlandskap». Med egen Business System Manager og styringskomite for Business Systems, så anerkjenner Easee virkelig rollen til ERP-systemet, sier Myhr.

– Det gjør at Easee alltid er på topp av problemstillingene. De ser hindringer før de oppstår og kan på den måten bygge for videre vekst, fortsetter han.

Easee lager sine egne, avanserte produkter, og løsningen som leveres til sluttkunden består både av fysisk produkter og tjenester gjennom for eksempel app.

 

 


– For oss var det viktig å forstå at det er mange kompetanseområder som må jobbe sammen for å lage produktene, få de til å virke, selge, levere, og supportere. Og dette med en organisasjon som stadig vokser, sier Myhr.

 

Må endre tankesett hele tiden

Proplan har erfaring med å jobbe med vekstkunder som Easee, blant annet gjennom å ha samarbeidet med chatbotselskapet Boost.ai

Gründer Lars Ropeid Selås er klar på hva som har vært nøkkelfaktoren for å takle den sterke veksten: Hver gang de doblet antall ansatte måtte de endre tankesett. Ting de ikke hadde behov for ved 40 ansatte ble høyaktuelle da de passerte 80. 

– Dette er helt riktig tankegang, og det ser vi også igjen i Easee. Ikke bare på antall personer, men også på omsetningsveksten. Rutiner som fungerte med 70 000 enheter i året fungerer ikke når man skal levere 7-8 gangen, forteller Ørjan Myhr.

Heldigvis er Easee drivende dyktige på å bygge organisasjon. 

De har satt seg to mål: Endre fremtidens strømnett. Og bygge morgendagens bedriftskultur. 

Det er de cirka 200 (stadig økende) ansatte allerede på god vei mot å gjøre – og for oss i Proplan er det stort å få være med på reisen.