Fem vanlige spørsmål om ERP i skyen

By 13/06/2019 november 8th, 2019 Blogg
3 minutter
Visma.net skybasert ERP

Det snakkes mye om det å «ta løsningene opp i skyen». Det er lett å forstå at dette kan virke forvirrende og gjøre folk usikre, for hvordan kan du egentlig vite om skyen er det riktige stedet for din bedrift å være?

Vi har samlet de fem vanligste spørsmålene våre konsulenter får rundt skybasert ERP.

Hvordan er fakturahåndteringen i Visma.net?

Visma.net håndterer fakturering på en enkel måte med Autoinvoice som gir deg fullstendig oversikt over det som kommer inn og det som går ut.

Som avsender lager du fakturaer direkte i Visma.net og systemet sjekker automatisk hvordan mottaker kan ta imot faktura og genererer automatisk riktig type utsendelse. Uavhengig av om dette er eFaktura eller papirfaktura er alt du trenger å gjøre å trykke på en knapp. Systemet ordner resten. På denne måten sparer du tid og penger og kan fokusere på andre ting. I tillegg til dette får du beskjed dersom fakturaen mot formodning ikke skulle nå frem til mottaker, så du er alltid oppdatert på siste status.

Som mottaker av faktura har du en egen fakturainnboks i Visma.net hvor alt du mottar samles og klargjøres for videre håndtering. Du slipper å skanne og manuelt skrive inn tall og annen informasjon, noe som sparer tid, penger og minsker sannsynligheten for feil.

Hvilke rapporteringsmuligheter har man i Visma.net?

I Visma.net har du tilgang på et bredt utvalg av standardrapporter i tillegg til at du har mulighet til å sette opp dine egne skreddersydde rapporter og dashboards. Våre konsulenter setter ofte opp egne rapporter i Visma.net for våre kunder. I tillegg til dette er det også meget gode integrasjonsmuligheter til andre spesialiserte rapporteringssystemer, for eksempel OneStop Reporting sin skybaserte rapporteringsløsning.

Kan Visma.net integreres med andre systemer?

Visma.net kommer med et kraftig «API» som gjør det mulig å sette opp effektive integrasjoner med en rekke andre programvarer. Forkortelsen «API» står for Application Programming Interface og betegner et grensesnitt i en programvare slik at bestemte deler av denne kan aktiveres (kjøres) fra en annen programvare. Med andre ord får API programmer til å samhandle med hverandre. Dette gjør at Visma.net kan hente og dele informasjon med andre systemer, som gjør at de kan samkjøre mange prosesser og rutiner på en god og sømløs måte.

Det mest vanlige blant våre kunder er å integrere mot lønnssystem, nettbutikk, bransjesystemer eller mer avanserte rapporteringssystemer.

Hvilke oppgaver kan automatiseres med Visma.net?

Alle typer oppgaver som er standardiserte eller rutinebaserte kan automatiseres. Det betyr at du definerer bestemte regler for oppgaver i systemet, slik at hver gang hendelse «A» og hendelse «B» skjer, så fører dette automatisk til hendelse «C». Typiske automatiseringsoppgaver kan eksempelvis være:

  • Fakturering
  • Alle former for varslinger
  • Automatiske plukklister basert på ordrer
  • Automatiske innkjøpsforslag basert på beholdning / lagerstatus.
  • Automatisk betaling på forfallsdato.

Er det sikkert å være i skyen?

Når du investerer i en skyløsning, er det viktig å vite at dataen du har i systemet blir ivaretatt på en sikker måte. Visma.net blir kontinuerlig analysert, testet og overvåket for svakheter og feil for at brukerne alltid skal kunne jobbe i en stabil og sikker løsning. Med Visma.net kan du være trygg på at du er beskyttet mot tap, misbruk og uautorisert endring av data. Med en profesjonell leverandør som Visma gir skytjenestene ofte bedre sikkerhet en det en del lokale installasjoner gjør.

Er du nysgjerrig på Visma.net eller har du andre spørsmål rundt dette temaet som du gjerne vil ha besvart? Ta kontakt, så hjelper vi deg opp i skyen på en trygg og effektiv måte.