Har du tenkt på at å ta lønnssystemet fra jord til sky er en lettere reise enn du kanskje frykter? For sin kunde Kontorrama, opplevde nemlig regnskapsfører Frøydis Hoff at overgangen fra Huldt & Lillevik til Payroll gikk både raskt og greit. Hennes råd? Hopp i det! Uansett hvor skeptisk du er og hvor skummelt det virker, så går det som regel mye bedre enn du tror.

Frøydis er statsautorisert regnskapsfører, og har jobbet med Kontorrama i over 30(!) år. Først som revisor i mange år, før hun de siste 7 årene har vært deres regnskapsfører via Regnskap & Consulent Compagniet AS.


Fikk god oppfølging av Øystein hos Proplan gjennom hele prosessen

Overgangen fra Huldt & Lillevik til Payroll startet med kartleggingsmøte med Proplan-konsulent Øystein Enger senhøsten 2022, med første lønnskjøring allerede i januar 2023.

Frøydis er veldig fornøyd med samarbeidet med Øystein, og opplevde at både opplæringen og selve overgangen gikk både raskt og greit.

– Der andre gjerne hadde overlatt en til seg selv, var Øystein og Proplan til stede gjennom hele prosessen.


Øystein er nemlig vår lønnsekspert!

Han har spilt en aktiv rolle i våre kunders skyreise til Payroll helt siden starten, som var helt naturlig ettersom Øystein har jobbet med lønn i over 25 år. Først i eget firma, der han gjorde det meste, deretter i stillingen som seniorkonsulent her hos oss. Og her har han rukket å være i 10 år allerede!

Hva er fordelen med å treffe på deg, Øystein, når jeg som kunde skal legge ut på reisen til skyen og Payroll?
–  Jeg har mange års erfaring med lønn og har veldig god innsikt i de systemene kunden har jobbet i tidligere. Det gjør at jeg lett kan følge opp kunden, se hvordan jeg skal legge opp opplæringen og overføre innsikt. Alt etter hva kunden trenger. Jeg kjører ikke fast opplæringsopplegg, men tilrettelegger for hver enkelt kunde.

Kontorrama ble etablert i 1984 og er en totalleverandør av møbler og innredning til bedrifter og offentlig miljø. De holder til på Helsfyr i Oslo med kontor, stor utstilling og lager.

Produkt fra Proplan:
Visma Payroll

I 2015 ble Regnskap og Consulent Compagniet AS startet opp av Frøydis Hoff og Hege Kristin Oftedahl. Tilbyr blant annet tjenester innen regnskap, fakturering og lønn. Regnskap og Consulent Compagniet AS tilbyr alt innen regnskapstjenester, lønn og fakturering, samt konsulentbistand vedr. en del selskapsspørsmål utover regnskapsføringen. Består i dag av 10 ansatte. En statsautorisert revisor og 5 statsautoriserte regnskapsførere.

Øystein er opptatt av å forklare deg som kunde forskjellene helt fra starten, ved å sammenligne systemene. Det gjør det enklere for deg å forstå hvordan det nye fungerer i forhold til det gamle. Han syns også det er superviktig å følge deg opp helt til det er ferdig. Til alt er på plass i regnskapet. Bokført. At du får se at ja, resultatet ble likt som i det gamle systemet.

– For meg er det viktig at vi ikke slipper kunden, men er med hele veien.

Innen utgangen av 2022 var så mange som 604 av våre kunder trygt ledsaget opp i skyen av Øystein og kollegaene hans her hos oss.
 

Payroll er et intuitivt system

Øystein beskriver Payroll som et enkelt, intuitivt program. I overgangen fra gammelt til nytt system, mener han det er viktig at du glemmer gammel tankegang. Rett og slett slippe det gamle systemet og fokusere på det nye.

Og det er Frøydis enig i. Hun er vant til å sette seg inn i nye systemer og syns Payroll var intuitivt og lett å finne ut av. Etter å ha gått gjennom systemet et par ganger med Øystein, hadde hun god kontroll.

– Payroll oppleves som utprøvd, og er ryddig lagt opp.

– Det er et system som fungerer bra også i forhold til de ansatte, som hos Kontorrama har vært veldig positive. I Expense-biten har de selv kontroll over utleggene sine, blant annet. De har en app de bruker og fant raskt ut av selv hvordan de skulle gjøre det.

Hun har likevel et tips til deg som skal bytte system, som hun er glad for at hun fulgte selv:

– Ikke ta for lett på opplæringen. Den er ekstremt viktig for å komme raskt i gang og var svært nyttig for meg. Og husk å ta notater underveis i opplæringen som du kan støtte deg på, ikke tro du husker det.

Et annet tips er å sjekke ut opplæringsvideoene Visma tilbyr i sitt gratis opplæringsunivers Visma Learning Universe, som har hjulpet mange av våre kunder når de har stått fast.

Les også: Payroll – et skybasert og moderne system


Mange fordeler venter deg – med et lønnssystem i skyen

Øystein poengterer at det er flere fordeler som venter deg i skyen, blant annet at du slipper omstendelig oppgradering, du har alltid siste versjon for hånden og regelendringer oppdateres kontinuerlig slik at du er trygg på at det er på plass.

Frøydis merket seg tidlig at systemet oppdaterer seg fortere, er raskere å jobbe med og en kommer raskt inn siden det ikke er venting når en logger på. Hun har også merket seg superfordelen med å kunne logge seg på hvor som helst. Så lenge en har dekning, vel å merke.

Når det gjelder tips til deg som skal gå over til Payroll er altså oppfordringen fra Frøydis:
– Hopp i det! Uansett hvor skeptisk en er og hvor skummelt det virker, så går det bedre enn man tror.

Les hvorfor det haster å flytte lønnen til skyen her.


Er du en av de som gruer deg til bytte til Payroll?

Visma har satt sluttdato på Visma Lønn = tvunget systemskifte. Akkurat det du IKKE trenger i disse travle dager. Vi skjønner godt om svetten pipler og temperaturen øker. Det passer ikke nå. Virkelig ikke. I hvert fall ikke nå. Eller egentlig aldri.

Så lite som vi liker endringer, så er det ofte til det bedre. Og å migrere til Payroll er nettopp det. Bedre. MYE bedre. KANONMYE bedre, faktisk.

Her vil du nemlig finne automatiske oppdateringer som bare skjer, mye bedre sikkerhet, automatiserte prosesser, pålogging fra hvor-som-helst, integrasjon med de andre programmene du bruker. Fordeler du etter hvert ikke kan skjønne at du klarte deg uten. Se en demo av Payroll her.


Det er godt å ha en erfaren reiseleder med på turen – du er trygg med oss

Logo årets visma partner Visma PayrollØystein og de andre Proplan-konsulentene har nemlig fulgt mange kunder opp i skyen. Så mange lønnskunder, blant annet, at vi ble kåret «Årets Partner Visma Payroll 2022» for innsatsen.

Og én av de vi fulgte opp dit i 2022 var Frøydis og Kontorrama, som hadde en fin reise. Klikk her for å booke din.