Slik kan du frigjøre årsverk i 2020

By 16/12/2019 desember 17th, 2019 Blogg
2 minutter

Sverger du fortsatt til timeføring i Excel? Leverer du reiseoppgjøret i en bunke med kvitteringer? Gjerne limt på et A4 ark, for å være ekstra ryddig. Da bør du få deg en robot! Ser du for deg en grå robot i stål med to antenner og Arnold Schwarznegger stemme? Det er ikke det vi prater om.

Ta bilde av kvitteringen og få den ferdig tolket og klar til i reiseoppgjøret ditt. Det er også en form for robotisering og automatisering.

Dette er en robot

Privat så vippser vi penger, regningene kommer som e-faktura i nettbanken, vi bruker ansiktsgjenkjenning på telefonen og har en selvgående gressklipper i hagen. Allikevel er det ingen som sier at de har digitalisert plenklippingen, eller at kunstig intelligens har overtatt utbetaling av ukelønnen til ungene.  Det som betyr noe er at det funker i hverdagen, og at det gjør verden litt enklere. Mange moderne bedrifter bruker i dag systemer som i ulik grad har tatt i bruk teknologi innen digitalisering, robotisering og kunstigintelligens. For oss er det ikke viktig om det er kunstigintelligens eller en robot som står bak systemene. Poenget er at er enkle systemer som fungere, og gjør arbeidsdagen din mer effektiv. Hvilket du velger å kalle det har ingen betydning for oss!

Bedriftene har mye lavthengende digitaliseringsfrukter å høste, når 6 av 10 sier de har manuelle systemer for reiseoppgjør!

Einar Nonås, Konsulent- og leveransedirektør i Proplan AS

En robot kan frigjøre årsverk

Bedrifter som digitaliserer sparer årsverk. I en spørreundersøkelse Proplan gjennomførte i høst så vi flere interessante funn. Bedrifter som har digitalisert timeføring sparer 0,2 årsverk målt opp mot de med manuelle rutiner. De som har digitalisert utlegg, sparer 0,05 årsverk og digitalisering av reiseoppgjør sparer 0,1 årsverk. Dette er «tid til overs» som kan benyttes til noe langt mer produktivt enn å punche reisebilag.

 

Hva koster en slik robot?

Så hva koster en slik robotisering? Rundt regnet ligger det på 50,- per måned per ansatt. Hvorvidt det er billig eller dyrt, er opp til deg å besvare. Men, før du gjøre det ber vi deg å kalkulerer inn tid bruk. Hva er timesprisen til dine ansatte? Og kan de bruke tiden smartere? Vår påstand er ja.

Trenger du en robot? Snakk med oss

Om undersøkelsen

Undersøkelsen ble gjennomført blant alle Proplan sine forretningsforbindelser i periode 15.oktober til 01.november. Vi fikk totalt 224 besvarelser, og tallene vi refererer til i teksten er hentet fra disse