Føler du på fakturaskam?

By 15/01/2020 januar 28th, 2020 Blogg, Visma.net
2 minutter

Eller har du kanskje ikke hørt begrepet før? I 2019 har begreper som flyskam og klimaangst blitt nevnt over en lav sko, men fakturaskam blir muligens et begrep for 2020?

Har du fakturaskam?

Du trenger heldigvis ikke å skamme deg for alltid

Det finnes god medisin for demping av fakturaskam. I tillegg til å spare miljøet ved å redusere papirbruk kan du også spare minst ti minutter per faktura du mottar elektronisk, i motsetning til på epost og PDF. Tid er mangelvare for de aller fleste av oss, så hvorfor ikke gjøre det vi kan for å frigjøre mest mulig tid som vi kan bruke på verdiskapning og de tingene som virkelig betyr noe?

Er du interessert i å spare tid og penger? Fordelene er mange.

Ifølge undersøkelser gjort av Visma kan det norske næringslivet spare 34 milliarder kroner årlig ved innføring av 100% elektronisk fakturering som standard. Dette høres nok litt stort og svevende ut for de fleste av oss, men det finnes enkle og konkrete tiltak man kan innføre i både store og små bedrifter som kan føre til store besparelser i tid og penger. Ved å ta i bruk et skybasert ERP-system kan man spare 91 kroner per faktura man mottar. Vi vet også at kun 60% av faktura sendt på epost og PDF betales til forfall, i motsetning til elektronisk faktura hvor 90% betales til forfall.

Løsningen kan være enklere enn du tror

Visma.net ERP er et komplett forretningssystem i skyen som legger til rette for automatisering og digitalisering av bedriftens forretningsprosesser. Systemet inneholder tjenester som dekker din bedrifts behov knyttet til regnskap, vareflyt, salg, innkjøp og lønn. Med et skybasert ERP-system kan du velge å digitalisere mye eller lite. Det er lite krevende å sette opp da det bor i skyen, så det viktigste man bør tenke på er endring av arbeidsrutiner. Uten endringsvilje er det vanskelig å oppnå suksess med digitalisering.  Vi vet av erfaring at dette kan være krevende for mange i en oppstartsfase, men gevinstene er så store at man må spørre seg om man har råd til å la være.

Er du klar for å vinke farvel til skammen?

La oss legge igjen papirfakturaene i 2019 og sørge for at fakturaskam ikke blir et trendbegrep i 2020. Er du klar for å slå et slag for miljøet og egen lommebok? Kontakt oss i dag for å finne ut akkurat hvor mye tid du kan frigi ved å digitalisere helt vanlige, økonomiske og administrative prosesser.