Lederne har tatt systemene fra jord til sky

Da seksjonsleder Karl Edvin Foss og lønnsmedarbeider Eline Krøger hos fagforeningen Lederne tok fatt på arbeidshverdagen, var scenen satt med en utfordrende kulisse av Citrix-begrensninger og manuelle rutiner. Behovet for en mer moderne tilnærming meldte seg, og løsningen var å løfte først ERP- og deretter lønnssystemet til den skybaserte effektivitetens himmel.

ERP
HRM
Dame holder presentasjon foran en forsamling sett bakfra
Gjengen hos Lederne var ikke ukjente med skyen. Alt var flyttet dit, bare ERP-systemet og lønnssystemet gjenstod. De hadde holdt litt igjen, siden Visma Software hadde nye systemer på trappene, men i 2023 var alt klart til å endelig ta fatt på den siste skyreisen.

Fagforeningen Lederne

Lederne er en medlemsstyrt, partipolitisk uavhengig arbeidstakerorganisasjon for ledere, fagspesialister og andre tekniske og administrative stillinger i norsk arbeidsliv. Foreningen har siden 1910 jobbet for å skape trygghet og verdi for sine medlemmer.

Lederne logo

Hva skal jeg velge: Business NXT eller Visma.net ERP?

Lederne hadde Visma Business fra før, og selv om du skulle tro den naturlige veien videre var til Business NXT, viste kartleggingen seg at det ikke var tilfelle denne gangen.

For hos Lederne passer rett og slett Visma.net ERP bedre.

De var ikke i tvil om at de ville fortsette med Visma, for en enklest mulig overgang, men hadde altså to ERP-system å velge mellom:

Business NXT er et stort og omfattende system, med mange tilpasningsmuligheter som vi rett og slett ikke hadde behov for. Det er også dyrere.

For oss var Visma.net ERP og muligheten til å kunne velge og betale kun for de modulene vi trenger, riktig valg.

Mann med briller i dress som smiler og ser inn i kamera
Karl Edvin Foss, seksjonsleder hos Lederne

Hva er viktig å se etter hos en ERP-leverandør?

Da Karl Edvin og teamet hans hadde bestemt seg for å gå for Visma.net ERP, ble de overført til prosjektleder Adeel Yousaf Khan og Proplans leveransemodell, PLM.

PLM er verktøyet vi i Proplan bruker for å sørge for at prosjektene går så knirkefritt som mulig. Og det syns Karl Edvin det gjorde:

Jeg kunne nok vært flinkere til å følge opp og bruke Teamwork. Men Adeel var på ballen og så til at alle gjorde det de skulle.

Det var fint med et oversiktlig verktøy, der du enkelt ser både hva som er gjort og hva som gjenstår. Vi kunne også legge inn filer og kommunikasjon der. Få påminnelser. Og kontroll over prosessen.

I prosjektfasen ble det avholdt ukentlige møter, som gjorde at vi holdt oss til tidslinjen og planen som var lagt. Mars 2023 gikk vi «live».

Seksjonslederen understreker viktigheten av å ha riktige folk på laget.

Å gå over alene blir vanskelig. Og jeg kjenner andre som har gått over til nytt system, som ikke har vært fornøyd. Jeg vil absolutt anbefale Adeel og PLM, samt teamleder Petter Johansen og fagkonsulent Anojan Sivaneswaran. Samarbeidet med dem fungerte veldig bra for oss.

Mann med briller i dress som smiler og ser inn i kamera
Karl Edvin Foss
Seksjonsleder, Lederne

TIPS! Sjekk om ERP-leverandøren din har en leveransemodell. Her kan du lese mer om vår, PLM.

Visma Lønn legges ned, hva gjør jeg?

Eline Krøger har ansvaret for lønnskjøringen hos Lederne, og også for henne ble 2023 et spennende år.

Tidlig i 2023 ble det annonsert at Ledernes lønnssystem, Visma Lønn, skulle utfases innen utgangen av 2024. Og den naturlige veien videre er det skybaserte lønnsystemet, Payroll. Første lønnskjøring hos Lederne i nytt system var i september 2023.

Overgangen til Payroll gikk veldig fint. Lønnskonsulent Øystein Enger hos Proplan er veldig flink til å hjelpe til, og sammen med konsulent Tonje Midtdal, sørget han for en smidig overgang.

Selv om det er noe funksjonalitet jeg savner fra Visma Lønn, og det i Payroll ofte kommer nye ting, er jeg utrolig fornøyd med å slippe Citrix-oppkoblingen. I tillegg er oppgraderinger historie, siden systemet nå alltid er oppdatert.

I Payroll er alt datostyrt. Og jeg sparer en del tid, da jeg måtte punche mer før. Jeg liker godt opplæringsportalen til Visma «Visma Learning Universe» og følger med på «Hva er nytt i Payroll». Det har vært veldig nyttig for meg.

Dame med lyst hår og blå bluse som smiler til kamera
Eline Krøger, lønnsmedarbeider hos Lederne.

Fordeler med skytjenester

Karl Edvin og Eline er enige om at de nå har gode verktøy og god kontroll på arbeidshverdagen. Selv om Karl Edvin opplevde litt skjær i sjøen i forbindelse med oppsett av spesialrapportene sine.

I tillegg til å slippe Citrix-oppkoblingen, er også sikkerheten i skyen noe vi setter pris på med de nye systemene. Alt i alt er vi veldig fornøyde med både systemene og oppfølgingen fra Proplan.

Frister det med Citrix-frie hverdager og god kontroll på arbeidshverdagen?

Vil du vite mer? Send inn skjemaet så tar vi kontakt!

Ved å sende inn skjemaet bekrefter jeg at jeg har lest og godtatt Proplans Personvernerklæring.

Du kan også ringe eller sende oss en e-post

📸: Lederne