Lesetid: 3 minutter

Flere og flere kunder går fra jordbaserte systemer opp i skyen. Da gjelder det at også våre konsulenter henger med i svingene.

Jeg har jobbet i Proplan siden februar 2006. I alle disse årene har jeg jobbet med Visma Global. I tillegg har jeg hatt gleden av å være en av få konsulenter som har jobbet med Visma Scenario – frem til det ble gravlagt av Visma i desember 2016.

Begge disse programmene, med tilhørende støttesystemer, er såkalt on-premise-programvare. Det vil si at de er jordbaserte, installert på en server. Dette har selvfølgelig ført til at jeg i tillegg til å kunne bruken og mulighetene i programmene, også har måtte kunne det tekniske rundt installasjoner og vedlikehold av dem.

Men – er dette fremtiden?

Både ja og nei! I nær fremtid vil nok Visma Global fortsatt bestå som on-premise, med innslag av skybaserte støttesystemer som AutoInvoice, Autopay, Approval og AutoReport. Nå snakker vi hybrid!

Men på lenger sikt vil nok dette falle fra. Da er det skybaserte systemer som gjelder.

Jeg har siden 2014 vært sertifisert på Visma.net ERP, men grunnet manglende kundemasse i begynnelsen og travle Global-dager siden, har jeg ikke fått benyttet meg av denne kunnskapen enda.

Nå er det på tide og endre det. Proplan er opptatt av å investere i og utvikle sine ansatte, og jeg har derfor begynt løpet mot å konvertere meg selv fra en on-premise-konsulent til en cloud-konsulent!

Hvorfor gjør jeg dette?

Jeg ser at dette er fremtiden – ikke bare for meg, men også for kundene våre. Både de vi har i dag, og de vi skal få i morgen.

Det at vi kan automatisere rutinearbeidet i Visma.net og benytte regnskapsprogrammet som et verktøy for å lette arbeidsdagen vår og heller bruke arbeidstiden på andre oppgaver, ser jeg som et stort pluss.

Fremtiden vil i større og større grad handle om skyen. Da gjelder det å tilpasse seg – både som bruker og konsulent. (Illustrasjonsfoto: Adobe Stock)

Hvis kunden i tillegg klarer å bli kvitt en server og to, vil de ikke bare spare penger, men også masse ergrelser for backupen som ikke ble tatt når den skulle, og serverkrasjen som kom midt i arbeidet.

Dette betyr ikke at du som har et jordbasert system ikke vil kunne få hjelp av oss lenger. Så lenge vi har kunder som benytter seg av slike løsninger, vil vi alltid ha kompetente konsulenter til å hjelpe.

Samtidig er det en stor verdi at Proplan har folk som kjenner både jord og sky godt. Det gjør overgangen enkel for deg, den dagen du er klar for å ta det steget.

Det trenger ikke være nå. Det trenger ikke være i løpet av de neste par årene. Men når du er klar, skal jeg også være det – til å hjelpe deg på veien!

Artikkelforfatteren

Odd Inge Halvorsen

Seniorkonsulent i Proplan. 15 års erfaring med Vismas programvare. Odd Inge er en teknisk guru som har svaret på det aller meste.